Viltburgare med chipotlemajonnäs och buffelmozzarella

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Viltburgare med chipotlemajonnäs och buffelmozzarella
Om du vill göra en annorlunda hamburgare som är sprängfylld med intensiva smaker ska du välja den här: en hamburgare på hjortfärs med het chipotlemajonnäs och krämig buffelmozzarella. Vildare än så kan det inte bli. Om du inte har tillgång till viltkött går det lika bra att göra hamburgaren på nötfärs. Det här receptet är ursprungligen framtaget för att tillagas över öppen eld där gjutjärnspannan/grytan placeras på ett grillgaller eller ovanpå fyra stenar i glödbädden. Det är viktigt att gjutjärnet inte ställs direkt på glöden. Har du inte tillgång till öppen eld kan du använda produkterna på grillen eller spisen och tillaga rätten där.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 briochebröd
  • 600 g hjortfärs (t.ex. dovhjort, rådjur eller kronhjort)
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 bitar buffelmozzarella
  • Späda salladsblad
  • Olivolja
Chipotlemajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl solrosolja
  • 0,5 dl olivolja
  • Saften från en lime
  • Salt och peppar
  • 2 msk chipotle i adobosås (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • Gör så här

  • 1
    Häll äggulor, vitlök och dijonsenap i en skål. Blanda de två typerna av olja och häll ner droppvis medan du vispar. När all olja har blandats i, häller du i limesaft och chipotle i adobosås. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan. Se vårt TIPS nedan om majonnäsen skulle skära sig.
  • 2
    Värm upp en grillpanna i gjutjärn. Dela färsen i fyra delar och forma till biffar i önskad tjocklek. Krydda med salt och peppar och lägg köttet i grillpannan.
  • 3
    Pensla lökskivorna med olja och krydda med salt och peppar. Lägg lökskivorna i grillpannan.
  • 4
    Vänd burgarna när de har en fin stekyta och lägg en skiva buffelmozzarella på den stekta sidan. Låt dem steka tills de är tillagade efter dina önskemål och ta sedan bort dem från pannan.
  • 5
    Rosta hamburgerbröden snabbt i grillpannan. Bred på generöst med chipotlemajonnäs och fyll dem med sallad, hamburgaren och de grillade lökskivorna.
 
Tips:
Om du skulle ha oturen att majonnäsen skär sig så går det att rädda den. Häll en äggula i en ren skål. Medan du vispar häller du i en matsked åt gången av den majonnäs som skurit sig tills du har blandat i allt och du har en ny, läcker majonnäs.
 
 
Le Creuset