Mexikanska revben på vildsvin med ananas och habanero-salsa

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Över 2 timmar Över 2 timmar
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Mexikanska revben på vildsvin med ananas och habanero-salsa
Det blir inte vildare än så! Vildsvin möter Mexiko och skapar en explosion av intensiva smaker. Revbenen marineras i en kryddig blandning och serveras tillsammans med en fräsch salsa med ananas och chili. Det här receptet är ursprungligen framtaget för att tillagas över öppen eld där gjutjärnspannan/grytan placeras på ett grillgaller eller ovanpå fyra stenar i glödbädden. Det är viktigt att gjutjärnet inte ställs direkt på glöden. Har du inte tillgång till öppen eld kan du använda produkterna på grillen eller spisen och tillaga rätten där.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 2 kg revben av vildsvin
  • 2 anchochili, blötlagd i kokande vatten
  • 2 msk chipotle i adobosås (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • ¼ tsk mald kryddnejlika
  • ¼ tsk mald spiskummin
  • ¼ tsk mald kanel
  • ¼ tsk torkad oregano
  • 4 vitlöksklyftor med skal
Ananas-habanero-salsa
  • 1 ananas, skuren i skivor på 2 cm
  • 2 habanero-chili
  • Färsk koriander, grovhackad
  • Saften från 2 lime
  • Salt
  • Gör så här

  • 1
    Värm upp en grillpanna i gjutjärn. Stek tills skalet på vitlöken börjar bli svart och vitlöken mjuknar. Ta bort skalen och lägg klyftorna i en mixer med chili, chipotle i adobosås, kryddnejlika, spiskummin, kanel och oregano. Blanda tills du får en smidig pasta.
  • 2
    Gnid in köttet med kryddpastan och låt marinera i kylskåp i minst 2 timmar – gärna över natten.
  • 3
    Ta ut köttet ur kylskåpet en halvtimme innan det ska stekas. Bräsera revbenen på låg värme i 1,5 till 2 timmar. Tillagar du rätten i ugnen bräseras revbenen i 160 °C.
  • 4
    Ananas-habanero-salsa: lägg ananasskivor och habanero i grillpannan. Vänd dem så att de får grillränder på alla sidor. Skär de stekta ananasskivorna i munsbitar och lägg dem i en skål. Ta bort stjälkarna på den stekta chilin och finhacka. Vänd runt tillsammans med ananas, koriander och limesaft och smaka av med salt.
  • 5
    Tillaga revbenen av vildsvin: värm upp grillpannan igen och stek revbenen. Se till att de får fina grillränder och blir lätt karamelliserade.
  • 6
    Servera revbenen med en rejäl sked ananas-habanero-salsa. Smaklig måltid!