Forell i örter med chilisalt

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Forell i örter med chilisalt
Packa in forellerna och linda dem med örter och hemlagat chilisalt. Lägg dem i en grillpanna eller -platta på grillgallret så bevaras smaken och försvinner inte ner mellan grillgallren.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Chilisalt:
  • 200 g salt
  • 3 röda chilifrukter
Forell i örter:
  • 2-4 foreller
  • Chilisalt och peppar
  • 1 citron
  • Många färska örter (här: trädgårdssyra, dill och oregano)
  • Steksnöre
  • Gör så här

  • 1
    Chilisalt:
  • 2
    Skär chilin i små tärningar.
  • 3
    Lägg chilitärningar och salt på en bakplåt och torka i 1 ½ timme på 80-100° C. Det färdiga saltet förvaras torrt.
  • 4
    Forell i örter:
  • 5
    Rensa forellerna noga. Se till att inga blodrester eller liknande sitter kvar.
  • 6
    Krydda dem invändigt med chilisalt och peppar.
  • 7
    Fyll dem med halva citronskivor och lite örter.
  • 8
    Bind ett steksnöre runt halsen på forellen. Vira sedan ordentligt med örter runt forellen och bind fast dem.
  • 9
    Grilla forellerna i 5 minuter på varje sida.
  • 10
    Låt dem vila i 5 minuter innan örterna plockas bort och skinnet försiktigt dras åt sidan.
  • 11
    Tips: Om du har andra örter i köket kan du även göra salt på dem.