Bräserad lammbog med pärldinkel

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bräserad lammbog med pärldinkel
Upplev denna smakbomb av läckra kryddörter och bräserad mör lammbog.
HUVUDINGREDIENSER
  • Lamm
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 urbenad lammbog
  • 25 salviablad
  • 10 kvistar timjan
  • 10 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • Olja att steka i
  • 3 morötter
  • 10 schalottenlökar
  • 4 dl vitt vin
  • 4 dl lammfond
  • 200 g pärldinkel
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • ½ broccoli
  • Gör så här

  • 1
    Lägg hälften av örterna och fem krossade vitlöksklyftor i den urbenade lammbogen.
  • 2
    Krydda väl med salt och peppar och bind upp lammbogen. Skala morötterna och skär dem i tärningar.
  • 3
    Bryn lammbogen i lite olja i en stekgryta och tillsätt morotstärningar, resterande fem vitlöksklyftor och hela schalottenlökar. Stek lite och tillsätt sedan resterande örter, vitt vin och fond i stekgrytan.
  • 4
    Låt det hela bräsera i 75 minuter. Ta sedan upp lammet och låt det vila.
  • 5
    Tillsätt pärldinkel och strimlad paprika i buljongen som är kvar i grytan. Koka i 10 minuter under lock. Vänd sedan ned broccolibuketterna.
  • 6
    Lägg slutligen tillbaka lammet i stekgrytan och värm i ytterligare 10 minuter tills pärldinkeln är klar.