![Bräserad lammbog med pärldinkel](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwfcd2d863/images/recipe/HD_PNG_LC_20200430_DK_RC_CI_r0000000000514_DAN.png)
Upplev denna smakbomb av läckra kryddörter och bräserad mör lammbog.
HUVUDINGREDIENSER
- Lamm
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 1 urbenad lammbog
- 25 salviablad
- 10 kvistar timjan
- 10 vitlöksklyftor
- Salt och peppar
- Olja att steka i
- 3 morötter
- 10 schalottenlökar
- 4 dl vitt vin
- 4 dl lammfond
- 200 g pärldinkel
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- ½ broccoli
-
Gör så här
-
1Lägg hälften av örterna och fem krossade vitlöksklyftor i den urbenade lammbogen.
-
2Krydda väl med salt och peppar och bind upp lammbogen. Skala morötterna och skär dem i tärningar.
-
3Bryn lammbogen i lite olja i en stekgryta och tillsätt morotstärningar, resterande fem vitlöksklyftor och hela schalottenlökar. Stek lite och tillsätt sedan resterande örter, vitt vin och fond i stekgrytan.
-
4Låt det hela bräsera i 75 minuter. Ta sedan upp lammet och låt det vila.
-
5Tillsätt pärldinkel och strimlad paprika i buljongen som är kvar i grytan. Koka i 10 minuter under lock. Vänd sedan ned broccolibuketterna.
-
6Lägg slutligen tillbaka lammet i stekgrytan och värm i ytterligare 10 minuter tills pärldinkeln är klar.