Grillad fisk fylld med citron, kapris och örter

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grillad fisk fylld med citron, kapris och örter
Denna utsökta, hälsosamma grillade fiskrätt hyllar smakerna från Medelhavskusten.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 små röd multe eller liknande hållbar fisk från ditt närområde, flådda och rensade.
  • 1 citron, skuren i skivor
  • 2 limefrukter, skuren i skivor
  • 50 g kapris plus 10 ml kaprislag
  • 1 hel vitlök, delad i klyftor
  • 5 g rökt paprika
  • 3 g chiliflakes
  • 15 g timjan
  • 15 g rosmarin
  • Olivolja
  • Havssalt och nymald svartpeppar
  • Gör så här

  • 1
    För att göra fiskmarinad och fyllning, lägg citronskivor och lime i en skål. Tillsätt kapris, lag, vitlök, rökt paprika, chiliflakes och en skvätt olivolja. Blanda och ställ åt sidan.
  • 2
    Lägg fisken i en stor ugnsform eller långpanna i en enda rad, fyll varje hålrum med hälften av citrusmarinaden. Värm Le Creuset 30 cm Signature rektangulär grill på medelhög till hög värme. Häll över lite olivolja och stek i 3-4 minuter på varje sida i flera omgångar för att inte överbelasta grillen och undvika att det fastnar. Vänd försiktigt för att inte skada fiskskinnet. Häll resten av marinaden över fisken.
  • 3
    Sätt ugnen på grillen på 180°C och ställ gallret på näst översta hyllan. Grilla fisken i 10 minuter, håll noga koll så att den inte bränns; detta gör att fisken kan koka igenom och utveckla extra smak. Servera genast och smaka av med salt och lite extra olivolja.