Lammstek

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Lammstek
I många franska kök är det en ritual att steka lamm, eller gigot som det heter på franska. Medan lammet tillagas droppar det smaksatta lammfettet och de aromatiska kryddorna ner på grönsakerna, vilket gör dem gyllene och karamelliserade.
HUVUDINGREDIENSER
  • Lamm
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 lammstek
  • 4 msk olivolja
  • 10 schalottenlökar i halvor
  • 1 hel vitlök delad i klyftor
  • 500g potatis i halvor
  • 1 citron i klyftor
  • Rosmarin
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200° C.
  • 2
    Lägg lammsteken i en oval gryta från Le Creuset och täck med olja. Krydda väl med salt och peppar. Stek i 45 minuter – 1 timme (beroende på storleken) med locket på.
  • 3
    Ta ut grytan ur ugnen och tillsätt resten av ingredienserna. Krydda väl och ställ tillbaka grytan i ugnen, sänk temperaturen till 160°C och stek i ytterligare 1-1 1/2 timme (beroende på storleken på steken).