Krämig soppa med karljohanssvamp och kastanjer

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Krämig soppa med karljohanssvamp och kastanjer
Finns det något bättre än att värma sig med en ångande skål soppa? Vår favoritsoppa är något alldeles särskilt då den innehåller både karljohanssvamp, kastanjer och kakao. Den är silkeslen och fylld av smak, och vi är säkra på att den även blir din favorit.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 800 g karljohanssvamp
  • 250 g kastanjer på burk / färska kastanjer
  • 200 g crème fraiche
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 näve skalade nötter
  • Lite smör
  • Salt och peppar
  • Gör så här

  • 1
    Borsta och torka svampen.
  • 2
    Stek svampen mjuk i en gryta med lite smör.
  • 3
    Tillsätt sedan kastanjer, en liter hönsbuljong samt salt och peppar.
  • 4
    Låt småkoka på låg värme i ca 20 minuter.
  • 5
    Hacka nötterna, rosta dem i en panna och ställ dem åt sidan.
  • 6
    Vispa crème fraichen till en lätt krämig konsistens. Ställ den kallt.
  • 7
    Ta av svamp-/kastanjesoppan från värmen när den har kokat färdigt och rör om. Soppan ska vara ganska tjock.
  • 8
    Häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar till gästerna.
  • 9
    Lägg en klick crème fraiche i mitten av varje tallrik och strö över lite kakaopulver.
  • 10
    Strö slutligen över de rostade nötterna.