Griskinder i mörk öl

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Griskinder i mörk öl
Griskinder blir ovanligt möra vid om de får koka länge. I den här rätten tillsätts ett mörkt öl som gör köttet extra saftigt. Rätten är enkel att laga och smakar himmelskt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fläskkött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 20 g smör
  • 800 g griskinder
  • 2 lökar
  • Nymald peppar
  • Salt
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl mörkt öl
  • 1 dl buljong
  • 1 kvist timjan
  • 1 lagerblad
  • 250 g champinjoner
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 175° C.
  • 2
    Smält smöret i en gryta och bryn griskinderna.
  • 3
    Tillsätt grovhackad lök, krydda med salt och peppar och pudra mjölet över köttet.
  • 4
    Låt allt kött bli brynt och tillsätt därefter öl och buljong.
  • 5
    Häll upp grytan i stengodsfatet och tillsätt timjan och lagerblad. Täck över med aluminiumfolie.
  • 6
    Ställ in fatet i ugnen i 90 minuter i 175° C.
  • 7
    Titta till köttet då och då och förläng/anpassa eventuellt stektiden.
  • 8
    Fräs champinjonerna hastigt i smör och krydda med salt och peppar.
  • 9
    Häll champinjonerna i fatet och låt dem puttra tillsammans med köttet de sista 5 minuterna.
  • 10
    Till ursprungsreceptet serverades hemlagad pommes frites. Till griskind passar det också perfekt med nypotatis eller potatismos.