Grytstekt kyckling med kronärtskockshjärtan, limabönor och oliver

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Grytstekt kyckling med kronärtskockshjärtan, limabönor och oliver
De flesta gillar en grytstekt kyckling. Det här receptet med kronärtskockshjärtan, smörbönor och oliver ger kycklingen en fantastisk och karaktärsfull smak.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 stor gårdskyckling
  • Havssalt
  • Nymald peppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 300 g dadeltomater*
  • 1 flaska vitt vin
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 burk limabönor
  • 1 burk svarta niçoise-oliver utan kärnor** (180 g)
  • 1 knippe bladpersilja
  • Gör så här

  • 1
    Hacka vitlöken.
  • 2
    Hetta upp olja och smör i en gryta.
  • 3
    Fräs vitlöken i ett par minuter.
  • 4
    Krydda kycklingen med salt, peppar och hackad färsk timjan.
  • 5
    Bryn kycklingen runt om i grytan tills den får en gyllene färg.
  • 6
    Lägg tomaterna i grytan.
  • 7
    Häll på vitt vin och lägg på locket.
  • 8
    Koka kycklingen i 45 minuter.
  • 9
    Tillsätt kronärtskockshjärtan, limabönor och oliver.
  • 10
    Koka i ytterligare 15 minuter.
  • 11
    Skölj och hacka persiljan.
  • 12
    Ta upp kycklingen ur grytan och stycka den i bitar.
  • 13
    Lägg tillbaka bitarna i grytan och strö över hackad persilja.
  • 14
    Servera med ett gott lantbröd eller baguette.
  • 15
    * Dadeltomater har en god och intensiv smak av tomat. Om det är svårt att få tag i dadeltomater går det bra att använda körsbärstomater.
  • 16
    ** Niçoise-oliver är små oliver som ofta odlas i södra Frankrike i regionen Nice. Det är svarta, ovala oliver med relativt stor kärna. Dessa oliver används vanligen till salade niçoise.