Brässerad griskind med örter och vin

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Brässerad griskind med örter och vin
En perfekt rätt till de långa höst- och vinterkvällarna. Griskind är en delikat råvara som har blivit populär och det blir ovanligt mört om de bräseras sakta och länge.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fläskkött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 600 g griskinder (ca 2-3 per person)
  • 2 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ flaska rödvin
  • 5 dl vatten
  • 10 lagerblad
  • 6 kvistar timjan
  • 25 g blötlagd torkad svamp
  • 3 morötter
  • 2 lökar
  • 2 kvistar blekselleri
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • Gör så här

  • 1
    Putsa köttet och bryn i olja i en stekgryta.
  • 2
    Tillsätt tomatpuré, vitlök och svartpeppar. Låt steka i ca 2 minuter.
  • 3
    Häll på rödvinet och vatten och låt sjuda i 10 minuter.
  • 4
    Tillsätt svampen och timjan och fortsätt sjuda i ca 1 timme under lock.
  • 5
    Tillsätt till sist grönsakerna och sjud i 30 minuter under lock tills köttet är mört.
  • 6
    Smaka av med salt och peppar. Servera rätten med potatismos, pärldinkel, ris eller bröd.