En perfekt rätt till de långa höst- och vinterkvällarna. Griskind är en delikat råvara som har blivit populär och det blir ovanligt mört om de bräseras sakta och länge.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Fläskkött
 
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- 600 g griskinder (ca 2-3 per person)
 - 2 msk olja
 - 1 msk tomatpuré
 - 4 vitlöksklyftor
 - ½ flaska rödvin
 - 5 dl vatten
 - 10 lagerblad
 - 6 kvistar timjan
 - 25 g blötlagd torkad svamp
 - 3 morötter
 - 2 lökar
 - 2 kvistar blekselleri
 - 1 tsk salt
 - ½ tsk malen svartpeppar
 
- 
                            
Gör så här
 - 
                                1Putsa köttet och bryn i olja i en stekgryta.
 - 
                                2Tillsätt tomatpuré, vitlök och svartpeppar. Låt steka i ca 2 minuter.
 - 
                                3Häll på rödvinet och vatten och låt sjuda i 10 minuter.
 - 
                                4Tillsätt svampen och timjan och fortsätt sjuda i ca 1 timme under lock.
 - 
                                5Tillsätt till sist grönsakerna och sjud i 30 minuter under lock tills köttet är mört.
 - 
                                6Smaka av med salt och peppar. Servera rätten med potatismos, pärldinkel, ris eller bröd.