
Smakrikt och snabbt recept på ramen. Grönsaker och protein kan enkelt ersättas eller läggas till för att passa din personliga favorit.
HUVUDINGREDIENSER
- Pasta
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 200 g ramennudlar
- 2 ägg
- 30 g sesamfrön
- 150 g blandad svamp
- 2 liter grönsaksbuljong
- 30 g finhackade soltorkade tomater
- 2 stora pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk finriven ingefära
- 3 msk miso
- 2 msk soja
- 200 g babyspenat
- 2 finhackade morötter
- 2 finhackade salladslökar
- 1 lime i klyftor
- Koriander (om du gillar det)
- Chiliflingor (om du vill)
-
Gör så här
-
1Koka nudlarna i lättsaltat vatten, helst en minut kortare än vad som anges på förpackningen. Häll av vattnet och häll kallt vatten över nudlarna så att de inte fastnar. Koka äggen i 7 minuter, häll kallt vatten över och skala dem.
-
2Rosta sesamfröna i en torr panna och ställ dem åt sidan till senare. Värm pannan till hög värme, tillsätt olja och stek svampen tills den får en fin gyllenbrun skorpa.
-
3Häll grönsaksbuljong i en kastrull med tomat, ingefära och vitlök och koka upp. Ta bort värmen, rör ner misopastan i grytan och smaka av med soja.
-
4Fördela nudlar, svamp, spenat, morotsstrimlor, salladslök och koriander i skålar. Häll misosoppan över och garnera med smilande ägg, chiliflagor och sesamfrön.