Ramen med svamp och ägg

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Ramen med svamp och ägg
Smakrikt och snabbt recept på ramen. Grönsaker och protein kan enkelt ersättas eller läggas till för att passa din personliga favorit.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 200 g ramennudlar
  • 2 ägg
  • 30 g sesamfrön
  • 150 g blandad svamp
  • 2 liter grönsaksbuljong
  • 30 g finhackade soltorkade tomater
  • 2 stora pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 3 msk miso
  • 2 msk soja
  • 200 g babyspenat
  • 2 finhackade morötter
  • 2 finhackade salladslökar
  • 1 lime i klyftor
  • Koriander (om du gillar det)
  • Chiliflingor (om du vill)
  • Gör så här

  • 1
    Koka nudlarna i lättsaltat vatten, helst en minut kortare än vad som anges på förpackningen. Häll av vattnet och häll kallt vatten över nudlarna så att de inte fastnar. Koka äggen i 7 minuter, häll kallt vatten över och skala dem.
  • 2
    Rosta sesamfröna i en torr panna och ställ dem åt sidan till senare. Värm pannan till hög värme, tillsätt olja och stek svampen tills den får en fin gyllenbrun skorpa.
  • 3
    Häll grönsaksbuljong i en kastrull med tomat, ingefära och vitlök och koka upp. Ta bort värmen, rör ner misopastan i grytan och smaka av med soja.
  • 4
    Fördela nudlar, svamp, spenat, morotsstrimlor, salladslök och koriander i skålar. Häll misosoppan över och garnera med smilande ägg, chiliflagor och sesamfrön.