Currygryta med grönkål och kikärtor

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Currygryta med grönkål och kikärtor
Utsökt och nyttigt. Den här proteinfyllda currygrytan med kikärter, grönkål och goda kryddor är en perfekt middag mitt i veckan.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL CURRYGRYTAN
  • Olivolja
  • 1 finhackad rödlök
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 5 cm ingefära, finhackad
  • 1 tesked chiliflakes
  • 1 tesked gurkmeja
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 burkar (400 g) kikärtor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 200 g grönkål
  • Saft från 1 citron
  • 10 g färsk timjan, plockad
TILL SERVERING
  • Stekta tomater
  • Feta
  • Oliver
  • Gör så här

  • 1
    Sätt en Le Creuset 30 cm sauteuse med Toughened Non-Stick på medelhög temperatur med ett stänk olivolja. När den är varm, tillsätt löken och fräs under omrörning i ca 2–3 minuter tills den doftar.
  • 2
    Tillsätt vitlök och ingefära och fräs ytterligare en minut. Tillsätt chiliflakes och gurkmeja och stek under omrörning tills kryddorna är rostade och doftar gott. Tillsätt sedan salt och peppar efter smak.
  • 3
    Tillsätt båda burkarna med kikärtor, spara vätskan (den kommer att användas för att reda currygrytan). Låt kikärtorna färgas av gurkmejan och brytas ner under konstant omrörning i ca fem minuter.
  • 4
    När kikärtorna har brutits ner något, tillsätt grönsaksbuljongen. Låt det sjuda i 30–40 minuter, rör om med jämna mellanrum.
  • 5
    Smaka och justera kryddningen om det behövs. Tillsätt grönkålen och stek under omrörning i 3–4 minuter tills kålen har fallit samman. Rör i grädde, citronsaft och timjan och smaka av.
  • 6
    Servera med stekta tomater, oliver, fetaost och extra chili om så önskas.