Den ultimata gröna curryn

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Den ultimata gröna curryn
Denna curry är full av smak och lätt att göra i vardagen. Den serveras bäst med luftigt kokosris och väldoftande örter.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL CURRYPASTA
  • 2 teskedar kumminfrön
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 30 g ingefära
  • 2 matskedar soja
  • 1 rödlök
  • 4 st kaffir limeblad
  • 2 citrongräs (endast den vita delen)
  • 3–4 gröna chilifrukter
  • 20 g - 30 g färsk koriander
  • 3 vårlökar
  • 1 msk sesamolja
TILL CURRYGRYTAN
  • Thailändsk grön currypasta
  • 1 msk sesamolja
  • 1 x 400 ml burk kokosmjölk
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 2 auberginer
  • 1 pak choi
  • Limejuice, fisksås och palmsocker efter smak
TILL SERVERING
  • Kokosris
  • Salladslök
  • Skivade rädisor
  • Färsk basilika, mynta och koriander
  • Mungböngroddar
  • Krispig lök, att strö över
  • Juice och zest från 2 lime
  • Gör så här

  • 1
  • 2
    För att göra currypastan, torka först kummin och korianderfrön i en panna tills de doftar. Ta bort och mal till ett pulver i en mortel. Tillsätt de återstående ingredienserna i en mixer och de malda kryddorna och mixa igen tills du får en pasta. Ju längre du mixar, desto grönare blir den. Denna pasta kan förvaras i en burk i upp till en vecka i kylen. Alternativt kan du frysa in den tills du behöver den igen.
  • 3
    Stek den thailändska gröna currypastan i sesamolja i en 28 cm non-stick traktörpanna tills den är väldoftande och karamelliserad. Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljong och låt sjuda i 10–15 minuter. Stek aubergine och pak choi i en panna. Krydda efter smak.
  • 4
    Servera i skålar med alla tillbehör och njut av varmt kokosris, krispig lök och väldoftande örter.