Het kycklingsoppa med råris och purjolök

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Het kycklingsoppa med råris och purjolök
Denna smakrika soppa är inspirerad av Solens rike, Japan, och är full av mör, brynt kyckling i en helt buljong. Den innehåller både vitlök, ingefära och chili som gör dig varm i kroppen – precis som solen.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fågel
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivad
  • 5 cm ingefära, fint riven
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 2 msk olivolja
  • 2 purjolökar, halverade och skurna i tunna skivor
  • 3,5 dl råris
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 kycklingbröst
  • 1 citron, skal och saft från denna
  • Salt och peppar
  • Saltade jordnötter till servering
  • Gör så här

  • 1
    Häll riset i en skål och skölj det med kallt vatten. Sila bort vattnet och upprepa två gånger till med rent vatten. Värm upp Cocotte Every-grytan på medelvärme med båda locken på. Stek vitlök, ingefära och chili i olivolja till de är krispiga. Ta upp dem och lägg åt sidan, men låt oljan vara kvar i grytan. Stek purjolöken i grytan. Lägg tillbaka vitlöksblandningen i grytan och tillsätt ris, hönsbuljong och vatten. Lägg båda locken på, och låt sjuda i 5 minuter på medelhög värme. Höj värmen och lägg i kycklingbröst och citronskal i grytan. Låt dem brynas i 10-15 minuter och ta upp dem när de är klara. Tillsätt citronsaft, smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ytterligare 10 minuter på medelhög värme. Ta därefter bort grytan från värmen och låt den stå 5-10 minuter under lock tills riset är klart. Dela kycklingen i mindre bitar med två gafflar och vänd ner dem i rissoppan. Servera med saltade jordnötter som topping.