572 results
RECEPT
Röstipaj med grönkål, valnöt och cheddar
”Ibland kan jag bli sugen på texturen som finns i en paj, som i denna röstitoppade paj med sitt smöriga tak av riven rotselleri. Smakerna värmer med en rund sötma från muskotnöt, krämiga limabönor, rostade valnötter, mineralerna från grönkålen och syrligheten från cidervinägern. Om du är ute efter en riktigt härlig och rejäl måltid kan du till och med servera den här med potatismos.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Rektangulär ugnsform Heritage stengods
RECEPT
Fyllig omelett med confiterad vitlök och gremolata
”Bli inte chockerad över mängden vitlök som används här: det blir mer än du behöver men håller flera månader i kylen, och när du har använt alla klyftorna kan du använda den smakrika oljan på pasta, pizza eller i dressingar. Jag gillar att använda en gjutjärnspanna – jag tycker att den ger bra och jämn värme. Om du har tillgång till ramslök kan du byta ut den confiterade vitlöken och spenaten mot några nävar och låta bladen vissna på samma sätt som du skulle ha gjort med spenaten.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Stekpanna gjutjärn
RECEPT
Pannrostad blomkål med saffranssmör
”Att tillaga grönsaker på detta sätt (pannrostning) görs mycket i restaurangkök men det är en bra sak att göra även hemma. Du ger grönsakerna lite färg och textur i pannan och sedan kör du klart dem ugnen. De får lite direkt värme och stekyta från spisen och kommer sedan att bli jämnt mjuka och varma i ugnen. Jag älskar att tillsätta vinäger när jag lagar grönsaker och här balanseras det av sötman från blomkålen, saffran och pinjenötter. Det här receptet har inspirerats av den briljanta kocken Lola DeMille.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Kvadratisk grillpanna gjutjärn
RECEPT
Ärt- och kokossoppa
”När jag är hungrig, otålig och inte har någonting i kylen är den här veganska soppan receptet jag vänder mig till. För att det ska gå riktigt snabbt är det viktigt vilken panna du använder, en liten djup kastrull kommer att inte få soppan att börja sjuda så snabbt, så jag föreslår en som är djupare och vidare – gjutjärn passar perfekt. Om du inte har vårlök går det bra med en vanlig lök, du kanske bara behöver koka den lite längre.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
”Fool” på rabarber och syltad ingefära
”Denna fool spetsad med ingefära är lätt, luftig och underbart neonfärgad. Jag har svårt att komma på en efterrätt som jag hellre äter. Rabarbern ger en välkommen syrlighet och en klick ljusrosa färg. Det kanske inte går att hårdvispa vegansk grädde – vispa den bara så mycket du kan.” – Anna Jones
VI ANVÄNDE
Stapelbar ramekin stengods
RECEPT
Nötköttsragu med cheddar- och örtdumplings
Mysiga maträtter när de är som bäst. Den här långkokta ragun på nötkött med cheddar- och örtdumplings är en rejäl rätt, full av smak som passar perfekt som söndagslunch.
VI ANVÄNDE
Buffétgryta gjutjärn
RECEPT
Thailändsk gryta med grön curry
Fräsch, härligt doftande och går snabbt att laga. Den här exotiska currygrytan fylld med grönsaker blir en enkel middag mitt i veckan.
VI ANVÄNDE
Rund gryta gjutjärn
RECEPT
Rosa varm choklad
Rosa choklad kommer från en unik kakaoböna som finns i Brasilien och på Elfenbenskusten. Det som gör den speciell är dess underbara rosa färg och en syrlig, nästan bärlik smak av vit choklad. Använd rosa choklad för att göra en kopp fylld med kärlek på alla hjärtans dag.
VI ANVÄNDE
Mugg Hearts stengods
RECEPT
Hjärtformade kakor
Rosa choklad ger bärig vit chokladsmak utan att tynga ner, så att du får perfekt lätta och fluffiga muffins.
VI ANVÄNDE
Hjärtformad muffinsform m/ tekst 6 stk.
RECEPT
Gnocchi i brynt smör, krämig grönmögelost och chorizo
Detta är en av de enklaste och mest tillfredsställande luncherna eller middagarna du kan göra och genom att först steka gnocchin i brynt smör får den en knapriga gyllene yta samtidigt som den är fluffig och mjuk inuti.
VI ANVÄNDE
Stekpanna m/trähandtag Signature gjutjärn
RECEPT
Klassisk Shakshouka
En rätt som de flesta gillar och det enklaste sättet att servera en varm brunch till många personer samtidigt! Det bästa tipset för den här rätten är att göra såsen en dag i förväg och sedan låta den stå över natten så att smakerna hinner utvecklas. Värm sedan upp den innan du knäcker i äggen dagen efter.
VI ANVÄNDE
Stekpanna m/trähandtag Signature gjutjärn