![Antipasti-krans med bakad camembert](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwf33cc8cb/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_GB_RC_CI_r0000000001800_ENG.jpg)
Rolig, enkel och festlig – den här antipasti-kransen är den perfekta aptitretaren på din nästa fest.
HUVUDINGREDIENSER
- Ost
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
TILL CAMEMBERT
- 250 g rund camembert
- 4 msk (60 ml) honung
- En stor nypa flingsalt
TILL KRANSEN
- 2 rödlök, tunt skivad
- Saft från 1 citron
- 2 squash, skär med en skalare
- 2 stjälkar selleri, skuren, blad ska sparas
- 15 ml olivolja
- 2 msk (30 ml) hackad rosmarin
- Havssalt
- 12 minitunnbröd
- 100 g Prosciutto
- 100 g salami
- 100 g babyspenat
-
Gör så här
-
1Värm ugnen till 200 °C. Skrapa toppen av osten. Lägg den i Le Creuset Camembert Baker och ringla över honung. Täck över och grädda i 10 minuter, ta sedan av locket och sätt på ugnens grill. Grilla den i 4-5 minuter tills den är kladdig och god. Servera varm omgiven av en festlig antipasti-krans.
-
2Så här gör du kransen:
-
3Förbered den inlagda löken genom att skala dem i tunna skivor och lägg dem i en skål. Tillsätt en rejäl nypa havssaltflingor och saften från 1 citron. Massera dem med fingrarna och ställ åt sidan i 10 minuter. Skär sellerin och squashen i skivor och lägg dem i en skål med isvatten. Ställ dem åt sidan. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och tillsätt rosmarin och salt. Lägg tunnbröden i den doftande oljan och stek dem i pannan tills de är gyllene.
-
4Montera alla de förberedda grönsakerna, prosciutto, salami och tunnbröd på det ovala Le Creuset serveringsfatet. Placera Camembert Baker i mitten av ugnsformen. Garnera med bladselleri och babyspenat. Servera med kallt vitt vin.