Antipasti-krans med bakad camembert

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Antipasti-krans med bakad camembert
Rolig, enkel och festlig – den här antipasti-kransen är den perfekta aptitretaren på din nästa fest.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ost
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

TILL CAMEMBERT
  • 250 g rund camembert
  • 4 msk (60 ml) honung
  • En stor nypa flingsalt
TILL KRANSEN
  • 2 rödlök, tunt skivad
  • Saft från 1 citron
  • 2 squash, skär med en skalare
  • 2 stjälkar selleri, skuren, blad ska sparas
  • 15 ml olivolja
  • 2 msk (30 ml) hackad rosmarin
  • Havssalt
  • 12 minitunnbröd
  • 100 g Prosciutto
  • 100 g salami
  • 100 g babyspenat
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C. Skrapa toppen av osten. Lägg den i Le Creuset Camembert Baker och ringla över honung. Täck över och grädda i 10 minuter, ta sedan av locket och sätt på ugnens grill. Grilla den i 4-5 minuter tills den är kladdig och god. Servera varm omgiven av en festlig antipasti-krans.
  • 2
    Så här gör du kransen:
  • 3
    Förbered den inlagda löken genom att skala dem i tunna skivor och lägg dem i en skål. Tillsätt en rejäl nypa havssaltflingor och saften från 1 citron. Massera dem med fingrarna och ställ åt sidan i 10 minuter. Skär sellerin och squashen i skivor och lägg dem i en skål med isvatten. Ställ dem åt sidan. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och tillsätt rosmarin och salt. Lägg tunnbröden i den doftande oljan och stek dem i pannan tills de är gyllene.
  • 4
    Montera alla de förberedda grönsakerna, prosciutto, salami och tunnbröd på det ovala Le Creuset serveringsfatet. Placera Camembert Baker i mitten av ugnsformen. Garnera med bladselleri och babyspenat. Servera med kallt vitt vin.