Den här klassiska franska kycklingen är full av djupa, nyanserade smaker och är ett vinnande recept när du försöker imponera på ett sällskap.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Kött
 
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
TILL MARINADEN
                            - 1 1⁄2 liter rött vin
 - 30 g färsk timjan
 - 2 lagerblad
 - 6 stjälkar selleri, tärnad
 - 4 skalade och tärnade morötter
 - 2 lökar, skalade och tärnade
 - 4 vitlöksklyftor, skalade
 
FÖR COQ AU VIN
                            - 16 kycklingbitar efter eget val, (8 överlår, 8 underlår)
 - 200 g pancetta eller bacon, skuren i stora tärningar
 - Olivolja
 - 20 babylökar, skalade och halverade
 - Salt och peppar efter smak
 - 150 ml portvin
 - 20 ml sherryvinäger
 - 150 ml brandy
 - 2 lådor champinjon
 - 1 liter köttbuljong
 
- 
                            
Gör så här
 - 
                                1
 - 
                                2Tillaga marinaden genom att lägga alla ingredienserna i en kastrull på medelvärme och till koka hälften. Ställ åt sidan för att svalna.
 - 
                                3Lägg kycklingen och pancettaen i en skål och täck med den kylda marinaden. Låt det marinera, övertäckt över natten. Se till att den är täckt med marinad.
 - 
                                4Sätt ugnen på 180°C. Ta ut kycklingen och pancettaen ur marinaden, torka med en pappershandduk och krydda väl. Ta upp grönsakerna ur marinaden och släng dem.
 - 
                                5Värm upp en 31 cm Oval-gryta med olivolja och stek pancettan tills den är gyllenbrun. Ställ åt sidan. Bryn kycklingen väl på alla sidor i den återstående oljan i grytan. Ta bort från grytan och ställ åt sidan. Karamellisera löken tills den är gyllenbrun och krydda med salt och peppar i samma gryta.
 - 
                                6Avglasera grytan med portvin, sherryvinäger och brandy. När den har avdunstat, tillsätt den reserverade marinaden och minska den med två tredjedelar. Fräs svampen i en stekpanna och ställ den åt sidan. Lägg inte för många svampar i pannan på en gång, annars kommer för mycket vätska ut på en gång och svampen kokar istället för att steka.
 - 
                                7Tillsätt löken i den reducerade kokvätskan i grytan tillsammans med kyckling, pancetta och svamp. Tillsätt buljongen i grytan och sätt på medelvärme tills det börjar sjuda. Sätt in i ugnen för att tillaga med locket på i 1 timme och 30 minuter tills kycklingen är mjuk och köttet släpper från benen.
 - 
                                8När kycklingen är genomstekt tar du bort bitarna och pancettan från vätskan. Värm grytan på medelhög värme och reducera tills såsen är tjock. Lägg kycklingen i såsen tillsammans med pancetta, svamp och hackad persilja. God serveras med krämig potatismos eller polenta.