
HUVUDINGREDIENSER
- Kött
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 300 g råa tigerräkor utan stjärt
- 1 dl smakneutral olja
- 10 grovt rivna vitlöksklyftor
- 1 röd chilipeppar, skuren i tunna ringar
- 50 g smör
- Citronsaft
- Surdegsbröd
Bronsfänkålsmajonnäs:
- 2 äggulor
- 1 tsk god senap
- 1 tsk rödvinsvinäger, äppelcidervinäger eller annan vinäger
- Salt och nymald peppar
- Cirka 2 dl olja med någorlunda neutral smak
- Finhackad bronsfänkål
-
Gör så här
-
1Torka räkorna och ta bort sjärtar och skal.
-
2Värm en stekpanna väl och tillsätt oljan. Tillsätt vitlök och stek i cirka 1 minut under omrörning.
-
3Tillsätt räkor och stek räkorna fortfarande på hög värme i cirka 3 minuter. Vänd dem under tiden. Tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält.
-
4Ta kastrullen från värmen och strö över citronskal och flingsalt. Servera med bröd.
-
5Jag använder en mortel för att blanda min majonnäs. Du kan också använda en stavmixer eller visp och med fördel göra den hemma.
-
6Rör ihop äggula, senap, örter, vinäger, salt och peppar.
-
7Tillsätt oljan lite i taget och rör om majonnäsen tills oljan har absorberats av blandningen.
-
8Om majonnäsen blir för tjock under processen, vispa i några droppar vatten eller vinäger. Krydda med salt, peppar, senap och vinäger.