Vitlöksräkor

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Vitlöksräkor
HUVUDINGREDIENSER
  • Kött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 300 g råa tigerräkor utan stjärt
  • 1 dl smakneutral olja
  • 10 grovt rivna vitlöksklyftor
  • 1 röd chilipeppar, skuren i tunna ringar
  • 50 g smör
  • Citronsaft
  • Surdegsbröd
Bronsfänkålsmajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk god senap
  • 1 tsk rödvinsvinäger, äppelcidervinäger eller annan vinäger
  • Salt och nymald peppar
  • Cirka 2 dl olja med någorlunda neutral smak
  • Finhackad bronsfänkål
  • Gör så här

  • 1
    Torka räkorna och ta bort sjärtar och skal.
  • 2
    Värm en stekpanna väl och tillsätt oljan. Tillsätt vitlök och stek i cirka 1 minut under omrörning.
  • 3
    Tillsätt räkor och stek räkorna fortfarande på hög värme i cirka 3 minuter. Vänd dem under tiden. Tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält.
  • 4
    Ta kastrullen från värmen och strö över citronskal och flingsalt. Servera med bröd.
  • 5
    Jag använder en mortel för att blanda min majonnäs. Du kan också använda en stavmixer eller visp och med fördel göra den hemma.
  • 6
    Rör ihop äggula, senap, örter, vinäger, salt och peppar.
  • 7
    Tillsätt oljan lite i taget och rör om majonnäsen tills oljan har absorberats av blandningen.
  • 8
    Om majonnäsen blir för tjock under processen, vispa i några droppar vatten eller vinäger. Krydda med salt, peppar, senap och vinäger.