Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
Tarte tatin är en av de mest populära franska desserterna på menyn. Här får du receptet på en klassisk tarte tatin med karamelliserade äpplen och krispig deg.
Denna användbara soppgryta som tillverkats av vårt ikoniska gjutjärn är exceptionellt bra på att fördela och bevara värmen och passar perfekt när du ska sjuda eller skapa smakrika såser från grunden. Dess lutande sidor gör det enklare att röra och locket stänger inne fukten för fantastiska resultat och fenolknoppen är värmebeständig upp till 200 °C så att du säkert kan lyfta på locket.
Funktioner:
Snabb rengöring: en sandfärgad emalj på insidan gör rengöringen enklare.
En riktig arbetsmyra: passar ugnen, spisen, induktionshällen eller med ugnens grillfunktion.
Mat som smakar fantastiskt: gjutjärnskonstruktion bevarar värme för jämn matlagning och bryning. Dina utsökta maträtter kommer att hålla sig varma på bordet länge.
Bevarar fukt: vårt tätslutande lock bevarar fukt och förhöjer smaker för perfekt tillagad mat.
Smidiga rörelser: Unika böjda sidor gör omrörningen enkel och effektiv.
Inte för varmt: laga mat på en jämn medelvarm temperatur för att ta hand om din gjutjärnspanna och njuta av utsökta resultat.
Högsta kvalitet: Våra produkter tillverkas av de bästa materialen i anläggningar världen över, vilket säkerställer den kvalitet du förväntar dig från Le Creuset.
Material:
Gjutjärn med emalj
Tillverkad i:
Frankrike
Garanti:
Livstidsgaranti
SKU:
25074240602460
Leverans49 kr. • 2-6 vardagarFri frakt över 499 kr.Returer30 dagars ångerrätt Läs mer här
Temperaturområde:
-23℃ till 200℃
Förvaring:
Tål frys
Innan du använder produkten:
Packa upp ditt nya köp! (Och se till att ta bort etiketter och emballage.)
Diska din Le Creuset produkt i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant.
Matlagning:
Skydda dig – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Vi rekommenderar att du endast använder Le Creuset köksredskap i silikon, trä eller värmebeständig plast. Använd INTE knivar eller redskap i metall eftersom de kan göra märken eller repor på produktens emaljyta.
Använd produkten på den platta som passar bäst – då kommer maten att bli jämnare tillagad och det minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt på induktionshällar. Om du använder en platta i fel storlek är risken stor att hällen inte kommer att ”känna igen” produkten.
Matlagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat – även när du steker och fräser. Låt pannan värmas upp gradvis för god smak och jämn tillagning. Om du behöver använda hög värme, sänk den när du uppnått önskad värme.
Dra aldrig produkten på en spis/häll med glasyta eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Lyft istället alltid produkten på och av, eller över ytan.
Rengöring:
Vänta tills din produkt har svalnat innan du börjar rengöringen.
Torka av eventuella matrester från botten och sidorna av produkten. Om det finns fastbränd mat, fyll produkterna med varmt tvålvatten och låt verka i 15-20 minuter innan du diskar som vanligt.
Använd inte slipande rengöringsmedel, mycket slipande eller mycket hårda rengöringssvampar eller borstar på någon av ytorna.
Torka noggrant efter disk och förvara på en torr plats.
Grytans kropp: Grytor med inbyggda handtag i gjutjärn eller fenol tål maskindisk. Konstant tvätt i maskinen kan dock leda till slitage på emaljen.
Grytlock: Lock med knoppar av rostfritt stål eller fenol tål maskindisk. Lock med knoppar i guld, iriserande koppar och svart nickel handtvättas för att bevara finishen.
Ugnens Grill
Ugn
Elektrisk Häll
Keramikhäll
Gashäll
Induktionshäll
ABCDE
24
25.28.613.831.83.1
Observera:
A = Bredd;
B = Djup;
C = Höjd;
D = Längd;
E = Kapacitet;
Alla storlekar visas i cm, förutom kapaciteten som visas i liter.