Innan du använder produkten
Packa upp ditt nya köp! (Och se till att ta bort etiketter och emballage.)
Diska din Le Creuset-produkt i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant.
Matlagning
Tänk på säkerheten – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Vi rekommenderar att du använder Le Creusets köksredskap i silikon eller köksredskap i trä/värmebeständig plast. Köksredskap i metall kan användas varsamt men ska inte skrapas över tillagningsytan eftersom det kan skada den
Använd produkten på den platta som passar bäst – då kommer maten att bli jämnare tillagad och det minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt på induktionshällar. Om du använder en platta i fel storlek är risken stor att hällen inte kommer att ”känna igen” produkten.
Matlagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat – även när du steker och fräser. Låt produkten värmas upp gradvis för god smak och jämn tillagning. Om du behöver använda högre värme, sänk den när du uppnått önskad värme.
Dra aldrig produkten på en spis/häll med glasyta eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Lyft istället alltid produkten på och av, eller över ytan.
Rengöring
Vänta tills din produkt har svalnat innan du rengör den.
Torka bort eventuella rester från produktens botten och sidor. Om det har fastnat mat på produkten, fyll den med varmt vatten och lite diskmedel, och låt det dra i 15 till 20 minuter innan du diskar den som vanligt.
Använd inte slipande rengöringsmedel eller disksvampar eller borstar i metall på ytorna.
Torka noggrant efter diskning och förvara på en torr plats.