 
                    
                          
                              Denna zucchinisoppa är lätt, god och enkel att göra – en favorit för ett snabbt lunchrecept.
                          
                      
                      HUVUDINGREDIENSER
                                     
                                         - Grönsaker
        Ingredienser
    
    
        Gör så här
    
Ingredienser
- 1 hackad lök
- 15 ml olivolja
- 600 g zucchini, hackad
- 350 g Gournayost (mjuk färskost smaksatt med vitlök och örter)
- 5 dl kycklingfond
- 1⁄4 ciabattabröd, rivet i små bitar
- 4 vitlöksklyftor, skalade, grovt krossade
- 15 ml olivolja
Salt och peppar efter smak
                            - 
                            Gör så här
- 
                                1I en Le Creuset 18 cm stekpanna i 3-lagers rostfritt stål, fräs löken i olivolja tills den är genomskinlig. Tillsätt zucchini och stek dem på medelvärme i 5 minuter. Rör ner färskosten och låt den smälta. När färskosten har smält, häll i kycklingfonden – låt puttra i 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
- 
                                2Mixa soppan till en slät, krämig konsistens med en stavmixer. Hetta upp en Le Creuset grillpanna och grilla squashstrimlorna. Ställ åt sidan.
- 
                                3Värm ugnen till 200 °C för att göra krutonger. Blanda ciabattabitarna med vitlök, olivolja och kryddor i en stor skål. Fördela dem på en bakplåt och grädda dem i 10-15 minuter eller tills de är spröda och gyllenbruna. Låt det svalna.
- 
                                4Häll den krämiga soppan i skålarna och garnera med rikligt med grillade zucchiniband och krispiga krutonger.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	             
	             
	             
     
        
     
        
     
	            