Chilitomatsås med räkor och färsk pasta

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Chilitomatsås med räkor och färsk pasta
Den här pastarätten med en stark och krämig sås med tomat och räkor är en perfekt vardagsrätt när du inte vill kompromissa med smaken.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • Olivolja
  • 1 finhackad lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 finhackade starka, röda chilifrukter
  • 1 burk skalade tomater
  • 125 ml vatten
  • 800 g skalade räkor
  • 250 ml grädde
  • Salt och peppar
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk sirap
  • 400 g färsk pasta t.ex. linguine
 
  • Gör så här

  • 1
    Hetta upp olivolja i en non-stick-wok och fräs lök och vitlök tills de mjuknar. Tillsätt sedan chili och fräs tills den är gyllenbrun.
  • 2
    Tillsätt tomater och vatten och låt sjuda i 15-20 minuter.
  • 3
    Hetta upp olivolja ordentligt i en panna och stek räkorna snabbt. Lägg därefter räkorna i tomatsåsen.
  • 4
    Rör ned grädde i såsen och krydda med salt, peppar, rökt paprikapulver och sirap.
  • 5
    Servera chilitomatsåsen med kokt pasta, t.ex. linguine.