Griljerad helgskinka

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Griljerad helgskinka
Klassisk griljering till en ugnsstekt skinka med senap, ägg och ströbröd. Griljerad skinka är given på julborde.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 kg rimmad skinka utan svål i nät
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 ägg
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 msk grov senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl ströbröd
  • Hela nejlikor
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 125 grader.
  • 2
    Torka av skinkan med hushållspapper. Lägg den i en ugnsfast form och sätt i en termometer. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen i ca 4 timmar tills den har en innertemperatur på 72 grader.
  • 3
    Ta ut skinkan, låt svalna något och ta bort nätet.
  • 4
    Sätt ugnen på 225 grader.
  • 5
    Pudra majsstärkelsen över skinkan så fäster griljeringen bra.
  • 6
    Vispa ihop ägg, senap och honung. Pensla röran över hela skinkan. Strö över ströbrödet och tryck i nejlikor.
  • 7
    Sätt in skinkan i ugnen och griljera i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
  • 8
    Ta ut och låt skinkan svalna något innan du skär upp den till servering.