Vit glögg

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vit glögg
Om du vill ha ett alternativ till den klassiska rödvinsglöggen, testa vårt recept på vit glögg. Den är gjord av vitt vin och vitt portvin och smaksätts slutligen med vit rom. Dessutom innehåller den massor av kryddor som sprider en fantastisk doft i ditt hem som bjuder in till äkta julmys.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 100 g skållad och skalad mandel, grovhackad
  • 100 g tranbär
  • 2 dl vit rom
  • 1 flaska vitt vin
  • ½ flaska vitt portvin
  • 1 apelsin, skivad
  • En bit färsk ingefära (ca 3 cm), skalad och tunt skivad
  • ½ tsk hel svartpeppar
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • Gör så här

  • 1
    Häll tranbär, hackade mandlar och rom i en burk med tätslutande lock. Låt det stå och dra i minst 1 timme – gärna över natten.
  • 2
    När det är dags att servera glöggen: häll vitt vin, portvin, apelsin, ingefära och kryddorna i en gryta och värm blandningen på låg värme i 15 minuter tills allt är genomvarmt. Se till att glöggen inte kokar.
  • 3
    Lägg i de marinerade tranbären och mandeln. Du kan även hälla i den rom som blir över efter smak. Servera glöggen varm.
 
Kockens tips
Eventuell kvarvarande gløgg kan hållas varm i grytan. Lägg på locket och låt stå på hällen, avstängd, och restvärmen från gjutjärnet håller gløggen härlig och varm.
 
 
Le Creuset