Vin chaud med stjärnanis

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Vin chaud med stjärnanis
Vin chaud är fransmännens svar på skandinavernas glögg. Ett traditionellt vinterrecept på varmt vin med kryddor.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 flaska rött vin
  • 8-10 stjärnanis
  • 6 kanelstänger
  • 75 g socker
  • 3 ekologiska apelsiner
  • Gör så här

  • 1
    Häll vinet i en gryta med stjärnanis, kanelstänger och socker. 
  • 2
    Skölj apelsinerna och skär dem i skivor. Lägg skivorna i grytan, sätt på plattan och värm vinet till kokpunkten, dock utan att det börjar koka. Sänk därefter till medelvärme.
  • 3
    Rör i grytan tills sockret har lösts upp och smaka av. 
  • 4
    Servera i muggar.