Midnattschokladmuffins

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
+10 +10
Midnattschokladmuffins
Mörk kakao och grekisk yoghurt gör de här minikakorna fylliga och saftiga. Ett läskigt Halloween-godis som barn kommer att älska att dekorera med glasyr och strössel.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 225 g osaltat smör
  • 55 g mörkt kakaopulver
  • 240 ml hett vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g vetemjöl
  • 350 g socker
  • 1½ tesked bikarbonat
  • 2 stora ägg
  • 120 g naturell, fettfri grekisk yoghurt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • Rapsolja (för smörjning)
  • 250 g florsocker
  • 2 msk mjölk eller vatten
  • Fruktfärg (valfritt)
  • Färgat socker eller strössel (valfritt)
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180 °C.
  • 2
    Smält smöret i en liten kastrull på låg värme. Tillsätt kakaopulver, varmt vatten och salt. Rör om tills kakaopulvret är helt upplöst, ta sedan bort blandningen från värmen och ställ åt sidan.
  • 3
    Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt ungefär hälften av kakao- och smörblandningen åt gången och blanda tills ingredienserna är väl blandade. Vispa ner äggen i smeten, ett i taget. Tillsätt sedan grekisk yoghurt och vaniljextrakt och blanda tills degen är slät.
  • 4
    Smörj bakformen med rapsolja. Häll smeten i en Le Creuset Halloween-bakform (12 koppar) tills formarna är två tredjedelar fulla. Sätt in Halloween-bakformen i den förvärmda ugnen och grädda i 20–25 minuter, eller tills en sticka som sticks in i mitten kommer ut ren.
  • 5
    Ta ut Halloween-bakformen ur ugnen och låt den svalna i ca. 10 minuter innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
  • 6
    Medan dina muffins svalnar, förbered frostingen. Sikta florsocker i en medelstor skål. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills blandningen är slät. Tillsätt en tesked vatten eller mjölk för att späda ut glasyren tills önskad konsistens uppnås. Om den är för tunn, tillsätt mer florsocker. Valfritt: Dela glasyren i tre små skålar och färga varje glasyr med en annan färg med 1-2 droppar fruktfärg.
  • 7
    Doppa dina muffins i frostingen, eller ringla den ovanpå de avsvalnade muffinsarna. Innan glasyren stelnar, dekorera dina muffins med färgat socker eller strössel.