Blomkål i curry med kokos

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Blomkål i curry med kokos
Denna aromatiska och läckra curry är läskigt enkel att göra och kan snabbt börja spöka på din vanliga Halloweenmeny.
HUVUDINGREDIENSER
  • Grönsaker
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1,5 kg blomkål, skuren i små buketter (ca 2 blomkålshuvuden)
  • 2-3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2-3 matskedar ghee eller kokosolja (vegansk)
  • 2 tsk senapsfrön
  • 3 kardemummakärnor, krossade
  • 1-2 kanelstänger
  • 2 torkade röda chili
  • 18 curryblad
  • 2 msk Madras currypasta
  • 1 tsk gurkmeja
  • 300 g gula körsbärstomater
  • 1,5-2 burkar kokosmjölk, 400 ml vardera
  • Saft och skal av 1 citron
  • Salt och nymalen peppar
  • 8 kvistar koriander
TILL SERVERING
  • Rostade kokoschips
  • Basmatiris
  • Pappadum (indiskt tunnbröd)
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 200 °C. Tvätta blomkålen, skär den i buketter, lägg den i en skål och blanda den med vitlöksskivorna och lite olja. Värm ugnen till 200 °C. Tvätta blomkålen, skär den i buketter, lägg den i en skål och blanda med vitlöksskivorna och lite olja.
  • 2
    Värm ghee i en Le Creuset 24 cm pumpaformad gryta på låg värme. Tillsätt senapsfröna, kardemumma, kanel, chili och curryblad och fräs i 1-2 minuter. Rör om regelbundet. Tillsätt currypasta och gurkmeja och fortsätt koka i 1 minut. Tillsätt de rostade blomkålsbuketterna, körsbärstomaterna och blanda med kryddblandningen. Tillsätt kokosmjölken och citronsaften och citronskalet och blanda ihop allt. Koka upp, krydda och låt sjuda i 2 minuter.
  • 3
    Garnera med koriander och kokoschips och servera med ångkokt ris och/eller pappadum.
  • 4
    Tips: Denna blomkålscurry passar bra till vit fisk (ca +-600 g för 8 personer). Dela fiskfiléerna, lägg dem i curry och täck dem med sås. Lägg på locket och låt sjuda i 3-4 minuter tills fisken är genomkokt.