Turkiska ägg med paprika-tomatsås

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Turkiska ägg med paprika-tomatsås
Låt dig inspireras av smaken av Turkiet med denna enkla men mycket tillfredsställande Shakshuka, bestående av pocherade ägg i en läcker paprika- och tomatsås.
HUVUDINGREDIENSER
  • Ägg
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 pressade vitlöksklyftor.
  • 30 ml olivolja
  • 5 g rökt paprika
  • 50 g smör
  • 200 g färska körsbärstomater
  • 2 x 400 g körsbärstomater på burk
  • 4 stora ägg från frigående höns
  • 15 ml sherryvinäger
  • Havssalt och nymald svartpeppar
  • Neutral och tjock yoghurt till servering
  • Vattenkrasse till dekoration
  • Gör så här

  • 1
    Häll olivolja och vitlök i en 26 cm Le Creuset-buffégryta, som steks försiktigt på medelvärme. Efter en minut, tillsätt rökt paprika och smör. Stek tills smöret smält. Tillsätt de färska körsbärstomaterna och fräs i fem minuter. Ta bort de stekta tomaterna och spara dem till servering. Tillsätt de två burkarna körsbärstomater till det återstående smöret. Fyll burkarna med vatten (ungefär en fjärdedel) och skölj för att få ut eventuell kvarvarande tomatjuice ur burken. Häll nu vattnet i pannan. Sjud i 15 minuter tills såsen tjocknar.
  • 2
    Medan du väntar kan du pochera dina ägg i vår traktörpanna för pochering i 3 lager rostfritt stål. Krydda såsen med kryddor och tillsätt lite sherryvinäger. Tillsätt de pocherade äggen och låt det bli genomvarmt. Ta av från värmen och tillsätt de pocherade äggen och körsbärstomatsåsen på tallrikar med neutral och tjock yoghurt. Till sist kan du lägga lite vattenkrasse ovanpå, samt de smörstekta paprika-körsbärstomaterna. Serveras med rostat ciabattabröd.