Innan du använder produkten
Packa upp ditt nya köp! (Se till att ta bort alla etiketter och förpackningar).
Diska din Le Creuset produkt i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka noggrant.
Matlagning
Tänk på säkerheten – använd alltid grytlappar när du handskas med något hett.
Vi rekommenderar att du endast använder Le Creuset köksredskap i silikon, trä eller värmebeständig plast. Metallverktyg kan användas med försiktighet, men de bör inte skrapas över ytorna eftersom det kan orsaka skador.
Använd produkten på den storlek av kokplatta som passar bäst. Det gör att maten tillagas jämnt och minskar risken för skador på handtag och sidor. Detta är särskilt viktigt med induktionshällar: Om du använder en kokplatta av fel storlek finns det en risk att spisen inte "känner igen" produkten.
Tillagning på medelhög eller låg värme ger bäst resultat - även vid stekning och sautering. Låt produkten värmas upp gradvis för att få mat som smakar bra och är jämnt tillagad. Behöver du hög värme kan du skruva ned den när du har uppnått önskad temperatur.
Dra aldrig produkten över en spis med glasskiva, eftersom detta kan skada både produktens botten och glaset. Istället ska du alltid lyfta produkten till och från spisen eller från en brännare till en annan.
Rengöring
Vänta tills din produkt har svalnat innan du rengör den
Torka av eventuella matrester från botten och sidorna av produkten. Om det finns fastbränd mat, fyll produkterna med varmt tvålvatten och låt verka i 15-20 minuter innan du diskar som vanligt.
Använd inte slipande rengöringsmedel, mycket slipande eller mycket hårda rengöringssvampar eller borstar på någon av ytorna.
Torka noggrant efter disk och förvara på en torr plats.
Grytans kropp: Grytor med inbyggda handtag i gjutjärn eller fenol tål maskindisk. Konstant tvätt i maskinen kan dock leda till slitage på emaljen.
Grytlock: Lock med knoppar av rostfritt stål eller fenol tål maskindisk. Lock med knoppar i guld, iriserande koppar och svart nickel handtvättas för att bevara finishen.