Kylling Tetrazzini

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Kylling Tetrazzini
Inget är så mycket comfort food som en krämig pastarätt – och Kyckling Tetrazzini är inget undantag. Såsen innehåller bacon, vitlök och svamp som kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt och maträtten gratineras slutligen i ugnen med massvis av parmesan på toppen. Rätten har sitt ursprung i USA och är uppkallad efter den italienska operasångerskan Luisa Tetrazzini som hänförde många amerikanska fans, och kockar, i början av 1900-talet.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 15 ml olja
  • 100 g bacon, skuret i tärningar
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 60 g smör
  • 60 ml mjöl
  • 250 ml mjölk
  • 250 ml hönsbuljong
  • 60 ml sherry (valfritt)
  • 3 msk bladpersilja, finhackad
  • salt och peppar, efter smak
  • 500–600 g kycklingbröst, kokt och finfördelat
  • 300 g pasta, gärna linguine
  • 60 g riven parmesan
  • Gör så här

  • 1
    Värm ugnen till 180 °C
  • 2
    Lägg kycklingbrösten i buffétgrytan, häll i vatten så att kycklingbrösten täcks och lägg på locket. Låt koka upp på spisen och tillaga kycklingen på låg värme i 10 minuter, eller tills kycklingen inte längre är rosa. Häll av vattnet och låt kycklingen svalna i några minuter. Använd två gafflar för att dra isär kycklingköttet till önskad storlek. Ställ åt sidan i en skål.
  • 3
    Använd buffétgrytan igen och värm upp oljan i den. Stek baconet i 2–3 minuter och häll sedan i lök, vitlök, svamp och den röda paprikan och stek tills allt är mjukt. Ställ åt sidan.
  • 4
    Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Häll i mjölk och buljong, lite i taget, medan du rör om. Koka upp och låt det tjockna. Häll i sherry och salt och peppar efter smak. Vänd i persilja, bacon och kyckling.
  • 5
    Koka pastan al dente och blanda den med kycklingen i buffétgrytan. Strö över parmesan på rätten och stek i ugnen i ca 15–20 minuter tills osten har smält och fått fin färg. Smaklig måltid!