Användning och underhåll
Kunskap om matlagning med induktion
Induktionshällar har snabbt blivit populära för sin korta tillagningstid, precision och energieffektivitet. Men det finns fortfarande en viss förvirring om hur de fungerar. Därför har vi bestämt oss för att reda ut några missuppfattningar om matlagning på induktionshäll.
Vad är induktion?
En induktionshäll överför den värme som skapas av magnetisk energi (och inte värme från en gaslåga eller elektricitet) till maten i lämplig köksutrustning. Den avger värme direkt och är känd för att använda mindre ström och laga mat snabbare än el- och gashäll.
När induktionsytan kommer i kontakt med köksutrustning med induktionsfunktion skapas ett magnetfält som omedelbart överför värme till din köksutrustning. Värmen alstras endast strax under botten på magnetisk köksutrustning, vilket gör hällen energieffektiv och säker.
När induktionsytan kommer i kontakt med köksutrustning med induktionsfunktion skapas ett magnetfält som omedelbart överför värme till din köksutrustning. Värmen alstras endast strax under botten på magnetisk köksutrustning, vilket gör hällen energieffektiv och säker.
Är Le Creuset köksutrustning lämplig för induktion?
Induktionshällar fungerar bra med all köksutrustning som har en hög järnhalt (järnhaltig metall) i basen. Vår köksutrustning i emaljerat gjutjärn*, rostfritt stål och toughened non-stick är alla lämpliga för induktionshällar, liksom vår vattenkittlar i emaljerat stål.
KÖP KÖKSUTRUSTNING
*Med undantag för vår vändbara grill i gjutjärn och vår stora crepepanna i gjutjärn. Vi hänvisar till den information om värmekälla som finns tillgänglig för alla produkter.
Vilka är fördelarna med matlagning på induktionshäll?
Det är energieffektivt. Induktionshällar använder majoriteten av den energi de genererar med minimal värmeförlust.
Det går snabbare och enklare att rengöra spisen. Eftersom ytan på en induktionshäll förblir svalare bränns eventuella matrester inte fast.
Den är snabbare och mer effektiv än traditionella gas- eller elspisar och kan tillaga maten dubbelt så snabbt.
Hur du värmer din panna
- 1. Välj rätt storlek på hällen för botten av pannan.
- 2. Sätt pannan på låg värme.
- 3. Följ produktens rekommenderade uppvärmningsprocess. (Vissa produkter behöver värmas innan olja/smör tillsätts, medan andra behöver värmas ihop med olja/smör).
- 4. När oljan är varm är du redo att laga mat.
6 goda råd för induktion
1
Se till att storleken passar. Hällen bör inte vara större än pannan, eftersom detta skulle begränsa möjligheten att värma upp eller helt enkelt inte fungera. Det är okej om pannan är större än hällen, men för optimal effekt måste storlekarna passa.
2
Se till att hela botten är i kontakt med spisen: Om den tidigare har använts på gasol och överhettats kan formen ha blivit skev, vilket gör att den inte fungerar på induktion.
3
Placera pannan försiktigt på hällen och lyft den alltid av och på hällen för att undvika repor på hällen.
4
Låt spisen och pannan värmas upp långsamt tillsammans.
5
Använd endast turbofunktionen för att koka vatten. Undvik dock att använda turbofunktionen med vårt emaljerade gjutjärn.
6
Vi rekommenderar tillagning på låg till medelhög värme, eftersom all vår köksutrustning är designad för att värma upp jämnt och effektivt. Detta kommer också att underlätta diskningen.
Induktionsvänliga favoriter
Vad finns står på menyn?
Utnyttja precisionen vid matlagning på induktion med dessa läckra idéer. Vår samling innehåller recept som passar alla tillfällen och smaker.