![Havregrynsgröt för soluppgången](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw26fa3bec/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_ZA_RC_CI_r0000000001834_ENG.jpg)
En frukost med kraft! Denna hälsosamma havregrynsgröt är toppad med stenfrukter, pistagenötter och kokoschips för en god start på dagen.
HUVUDINGREDIENSER
- Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 160 g fullkornshavrekross eller valsad havre
- 500-750 ml vatten
- 1 nypa salt
- 250 ml havre- eller mandelmjölk
- Honung efter smak
- 2 nektariner eller säsongens stenfrukt
- 50 g pistagenötter
- Rostade kokoschips, för servering
-
Gör så här
-
1Lägg havregrynen i en 16 cm Le Creuset kastrull med toughened non-stick. Tillsätt vatten och salt och ställ på medelvärme, rör om med några minuters mellanrum.
-
2Det tar 20 minuter att förbereda havregrynen. När den är kokt, tillsätt havre-/mandelmjölk och honung efter smak. Ta bort från värmen.
-
3Servera i Le Creuset frukostskålar toppade med skivade nektariner, rostade kokoschips, hackade pistagenötter och extra honung om så önskas.