Kotletter i “form”

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kotletter i “form”
Kotletter i “form” är en lätt, smakfull rätt till middagsgästerna eller i en hektisk vardag.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fläskkött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 4 kotletter med ben ca 2 cm tjocka
  • Salt och peppar
  • Olja att steka i
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 6 små bananschalottenlökar
  • 1 zucchini (här har vi använt en halv gul och en halv grön)
  • 300 g ärter
  • 25 g smör
  • 4 dl kycklingbuljong
  • ½ citron
  • Bladpersilja
  • Gör så här

  • 1
    Krydda kotletterna väl med salt och peppar.
  • 2
    Häll lite olja i en buffégryta och stek hela vitlöksklyftor för att ge oljan smak.
  • 3
    Bryn sedan kotletterna ordentligt. När de har fått en fin gyllenbrun färg ska de tas upp ur grytan.
  • 4
    Skala och halvera morötterna och stek dem i 2–3 minuter i buffégrytan. Stek schalottenlök och zucchini i tjocka skivor i grytan i ett par minuter.
  • 5
    Lägg tillbaka kotletterna i buffégrytan tillsammans med ärtor, smör i tärningar och kycklingbuljong.
  • 6
    Krydda väl med salt och peppar. Lägg på locket och låt sjuda i ugnen i 180 °C i 20 minuter.
  • 7
    Pressa till sist över den halva citronen och dekorera med bladpersilja.