One-pot med kyckling och ris och hemgjord yoghurtdressing

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
One-pot med kyckling och ris och hemgjord yoghurtdressing
Vår one-pot med kyckling och ris är en omtolkad klassiker. Rätten serveras med en speciell yoghurtdressing och karamelliserad citron i modern tolkning. Den kan göras på under en timme, vilket gör den till en perfekt måltid på en vardagskväll.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
  • Ris och gryn
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 kycklingklubbor från frigående höns
  • 3 kycklinglår från frigående höns
  • 3 schalottenlök, i fjärdedelar
  • 6 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
Ris
  • 500 g körsbärstomater
  • 300 g gröna oliver, urkärnade
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 kanelstång
  • 200 g basmatiris
  • 600 ml kycklingbuljong, varm
  • 2 citroner
  • Olivolja
  • Salt
  • 10 g mynta
  • 10 g persilja
Yoghurtförband
  • 250 g grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Saften av en halv citron
Till servering
  • 2 citroner, halverade
  • Chiliflakes
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 200 °C.
  • 2
    Placera en Le Creuset Essential non-stick Ceramic buffégryta på medelhög värme med 1 msk olivolja.
  • 3
    Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg den på sidan i grytan. Bryn på båda sidor tills de är gyllenbruna. Ta bort kycklingen och ställ åt sidan, lämna oljan kvar i grytan.
  • 4
    Tillsätt den kvartade schalottenlöken i samma gryta och stek tills den är lätt karamelliserad. Tillsätt tomaterna. När de börjar bubbla, tillsätt vitlöksklyftor, kryddor och oliver. Rör om hela innehållet i grytan tills kryddorna doftar.
  • 5
    Tillsätt basmatiriset i samma gryta följt av kycklingbuljongen. Lägg kycklingen ovanpå riset och sätt in i ugnen. Grädda i den förvärmda ugnen i 35 minuter.
  • 6
    Karamellisera citronhalvorna i en gryta medan rätten tillagas och ställ åt sidan till serveringen. Gör sedan vitlöksyoghurt genom att blanda grekisk yoghurt, hackad vitlök och citronsaft. Smaka av.
  • 7
    Ta ut den ur ugnen och strö över chiliflakes. Serveras med karamelliserade citroner och vitlöksyoghurt.