
Vår one-pot med kyckling och ris är en omtolkad klassiker. Rätten serveras med en speciell yoghurtdressing och karamelliserad citron i modern tolkning. Den kan göras på under en timme, vilket gör den till en perfekt måltid på en vardagskväll.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjölkprodukter
- Ris och gryn
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 3 kycklingklubbor från frigående höns
- 3 kycklinglår från frigående höns
- 3 schalottenlök, i fjärdedelar
- 6 vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
- Olivolja
Ris
- 500 g körsbärstomater
- 300 g gröna oliver, urkärnade
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk mald svartpeppar
- 1 kanelstång
- 200 g basmatiris
- 600 ml kycklingbuljong, varm
- 2 citroner
- Olivolja
- Salt
- 10 g mynta
- 10 g persilja
Yoghurtförband
- 250 g grekisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Saften av en halv citron
Till servering
- 2 citroner, halverade
- Chiliflakes
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 200 °C.
-
2Placera en Le Creuset Essential non-stick Ceramic buffégryta på medelhög värme med 1 msk olivolja.
-
3Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg den på sidan i grytan. Bryn på båda sidor tills de är gyllenbruna. Ta bort kycklingen och ställ åt sidan, lämna oljan kvar i grytan.
-
4Tillsätt den kvartade schalottenlöken i samma gryta och stek tills den är lätt karamelliserad. Tillsätt tomaterna. När de börjar bubbla, tillsätt vitlöksklyftor, kryddor och oliver. Rör om hela innehållet i grytan tills kryddorna doftar.
-
5Tillsätt basmatiriset i samma gryta följt av kycklingbuljongen. Lägg kycklingen ovanpå riset och sätt in i ugnen. Grädda i den förvärmda ugnen i 35 minuter.
-
6Karamellisera citronhalvorna i en gryta medan rätten tillagas och ställ åt sidan till serveringen. Gör sedan vitlöksyoghurt genom att blanda grekisk yoghurt, hackad vitlök och citronsaft. Smaka av.
-
7Ta ut den ur ugnen och strö över chiliflakes. Serveras med karamelliserade citroner och vitlöksyoghurt.