"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 2","text":"Så här gör du den gröna pastadegen:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 3","text":"Blanchera spenaten och krama ur överflödigt vatten. Blanda med äggen. Lägg mjölet på en ren arbetsyta och strö över saltet. Skapa en brunn i mitten med händerna. Tillsätt de mixade äggen och med en gaffel, börja långsamt att föra in mjölet från utsidan av brunnen till äggblandningen och börja blanda ingredienserna för att göra en deg. När blandningen har börjat blandas, knåda försiktigt med insidan av handflatan för att få ihop degen. Knåda för att forma ett skal med en framåtgående rörelse och ta sedan på degen igen och upprepa tills degen känns silkeslen och elastisk (ca 5–10 minuter). Vila inte, eftersom det gör degen klibbig."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 4","text":"Gör så här för att fylla på:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 5","text":"Blanda alla ingredienser i en matberedare tills de är silkeslena och justera kryddningen efter smak."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 6","text":"Rulla din pasta:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 7","text":"Mjöla bordet. Använd ett rullstift eller en pastamaskin och rulla ut pastan på plåt på samma sätt som du normalt skulle göra för en lasagne. Plåtarna måste vara tunna, men inte för tunna, eftersom de lätt går sönder. Dela plåten med en icke sågtandad kniv eller pastaskärare i lika stora fyrkanter på ca 4 cm x 4 cm. Arbeta med ett ark i taget för att förhindra att de torkar ut. Lägg en lätt fuktad trasa över de andra pastaplattorna."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 8","text":"Göra Tortellini:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 9","text":"Tillsätt 1⁄2 tesked fyllning till var och en av rutorna. Ta en fyrkant och vik den diagonalt för att göra en triangel. Tryck ned kanterna ordentligt och kläm ut eventuell instängd luft. Du kan behöva tillsätta lite vatten till kanterna för att försegla kanterna. Ta triangelns nedre hörn och vik dem runt pekfingret så att de möts. Kläm ihop hörnen (använd lite mer vatten vid behov) och upprepa för att göra alla dina paket. Förvara på en semolina-mjölad bricka medan de viks, och se till att de inte vidrör eller fastnar på varandra. De kan stå i ca 3 timmar innan de tillagas."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 10","text":"Tillaga Tortellini:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 11","text":"Ta med en 24 cm djup 3-ply rostfritt stål gryta fylld med kokande saltat vatten. Sänk ner tortellini i omgångar i vattnet med hjälp av en sked med platt skåra. Genom att tillaga dem i omgångar kan paketen tillagas jämnt samtidigt och hindras från att fastna i varandra. När de flyter till ytan (efter ca 3–4 minuter) ska de vara redo att tas bort med den slitsade skeden och förvaras åt sidan på en stor, oljad bricka, så att de inte vidrör varandra. Innan du är redo att äta ska du slänga dem i en Le Creuset 24 cm 3-ply stekpanna i rostfritt stål med non-stick beläggning med varm sås för att täcka och värma igenom. Servera varmt ur pannan och ät omedelbart. Spara pastavattnet till såsen."},{"@type":"HowToStep","name":"Step 12","text":"Så här gör du den bruna smörsåsen:"},{"@type":"HowToStep","name":"Step 13","text":"Smält smöret i en kastrull tills det är skummigt och lite nötigt. Tillsätt vitlök och örter och låt skummet verka i några sekunder. Tillsätt en liten skvätt av det varma pastavattnet och blanda för att emulgera. Tillsätt den varma pastan direkt ur vattnet. Stäng av värmen och servera omedelbart. Garnera med riven parmesan."}]}
Världens enklaste grytbröd har inte fått sitt namn utan anledning. Det innehåller få ingredienser och behöver inte knådas, så du slipper klistriga fingrar.
Tarte tatin är en av de mest populära franska desserterna på menyn. Här får du receptet på en klassisk tarte tatin med karamelliserade äpplen och krispig deg.
Blanchera spenaten och krama ur överflödigt vatten. Blanda med äggen. Lägg mjölet på en ren arbetsyta och strö över saltet. Skapa en brunn i mitten med händerna. Tillsätt de mixade äggen och med en gaffel, börja långsamt att föra in mjölet från utsidan av brunnen till äggblandningen och börja blanda ingredienserna för att göra en deg. När blandningen har börjat blandas, knåda försiktigt med insidan av handflatan för att få ihop degen. Knåda för att forma ett skal med en framåtgående rörelse och ta sedan på degen igen och upprepa tills degen känns silkeslen och elastisk (ca 5–10 minuter). Vila inte, eftersom det gör degen klibbig.
4
Gör så här för att fylla på:
5
Blanda alla ingredienser i en matberedare tills de är silkeslena och justera kryddningen efter smak.
6
Rulla din pasta:
7
Mjöla bordet. Använd ett rullstift eller en pastamaskin och rulla ut pastan på plåt på samma sätt som du normalt skulle göra för en lasagne. Plåtarna måste vara tunna, men inte för tunna, eftersom de lätt går sönder. Dela plåten med en icke sågtandad kniv eller pastaskärare i lika stora fyrkanter på ca 4 cm x 4 cm. Arbeta med ett ark i taget för att förhindra att de torkar ut. Lägg en lätt fuktad trasa över de andra pastaplattorna.
8
Göra Tortellini:
9
Tillsätt 1⁄2 tesked fyllning till var och en av rutorna. Ta en fyrkant och vik den diagonalt för att göra en triangel. Tryck ned kanterna ordentligt och kläm ut eventuell instängd luft. Du kan behöva tillsätta lite vatten till kanterna för att försegla kanterna. Ta triangelns nedre hörn och vik dem runt pekfingret så att de möts. Kläm ihop hörnen (använd lite mer vatten vid behov) och upprepa för att göra alla dina paket. Förvara på en semolina-mjölad bricka medan de viks, och se till att de inte vidrör eller fastnar på varandra. De kan stå i ca 3 timmar innan de tillagas.
10
Tillaga Tortellini:
11
Ta med en 24 cm djup 3-ply rostfritt stål gryta fylld med kokande saltat vatten. Sänk ner tortellini i omgångar i vattnet med hjälp av en sked med platt skåra. Genom att tillaga dem i omgångar kan paketen tillagas jämnt samtidigt och hindras från att fastna i varandra. När de flyter till ytan (efter ca 3–4 minuter) ska de vara redo att tas bort med den slitsade skeden och förvaras åt sidan på en stor, oljad bricka, så att de inte vidrör varandra. Innan du är redo att äta ska du slänga dem i en Le Creuset 24 cm 3-ply stekpanna i rostfritt stål med non-stick beläggning med varm sås för att täcka och värma igenom. Servera varmt ur pannan och ät omedelbart. Spara pastavattnet till såsen.
12
Så här gör du den bruna smörsåsen:
13
Smält smöret i en kastrull tills det är skummigt och lite nötigt. Tillsätt vitlök och örter och låt skummet verka i några sekunder. Tillsätt en liten skvätt av det varma pastavattnet och blanda för att emulgera. Tillsätt den varma pastan direkt ur vattnet. Stäng av värmen och servera omedelbart. Garnera med riven parmesan.