Ugnspocherad lax med vitt vin, honung och citron

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Ugnspocherad lax med vitt vin, honung och citron
Denna ugnspocherade lax är både enkel och smakrik och avnjuts bäst med en fräsch örtsallad och krispig baguette. Ställ buffétgrytan på bordet för enkel servering.
HUVUDINGREDIENSER
  • Fisk och skaldjur
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 500 ml torrt vitt vin
  • 1 kg norsk laxsida
  • 1 lime, skuren i skivor
  • 1grapefrukt, skuren i skivor
  • 1 citron, skuren i skivor
  • 1 apelsin, skuren i skivor
  • 150 g smör
  • 4 matskedar honung
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • Gör så här

  • 1
    Förvärm ugnen till 200 °C/180 °C varmluftsugn/gasmarkering 6.
  • 2
    Häll det vita vinet i Le Creusets 26 cm buffétgryta. Lägg laxen ibotten av grytan med citrusskivorna ovanpå.
  • 3
    Ringla över honung och lägg på smörklickar. Pochera i ugnen i 10–15 minuter, beroende påhur du vill ha den. Krydda efter smak.
  • 4
    Servera med en fräsch örtsallad och frasig baguette.