Sesambröd

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Mer än 2 timmar. Mer än 2 timmar.
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Sesambröd
Det här gyllenbruna brödet, toppat med rostade sesamfrön är det perfekta tillskottet till alla middagar.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 10 dl vetemjöl (typ 550)
  • 14 g salt
  • 1/2 tesked torrjäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • Sesamfrön
  • Gör så här

  • 1
    Blanda mjöl, salt och jäst i en stor skål. Tillsätt vatten, rör i mjölet med en träslev och knåda med händerna till en smidig deg. Täck över degen och låt den jäsa i rumstemperatur i ungefär 18 timmar.
  • 2
    Pudra arbetsytan med generöst med mjöl. Pudra bröddegen med lite mjöl och knåda den två gånger. Vik in den två gånger. Vänd försiktigt degen för att sträcka ut den och forma en spiral. Sätt ihop ändarna. Skvätt lite ljummet vatten på brödspiralen.
  • 3
    Strö över sesamfrön, placera brödet i brödformen och låt det jäsa övertäckt i ungefär 30 minuter.
  • 4
    Värm ugnen till 250 °C. Baka brödet i Le Creusets brödgryta (med locket på) i 35 minuter. Ta sedan av locket och baka i ytterligare 8–10 minuter. Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler.