![Sesambröd](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw31ee0522/images/content-recipes/HD_720/LC_20211124_GB_RC_DT_r0000000001767_ENG.jpg)
Det här gyllenbruna brödet, toppat med rostade sesamfrön är det perfekta tillskottet till alla middagar.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjöl
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 10 dl vetemjöl (typ 550)
- 14 g salt
- 1/2 tesked torrjäst
- 4 dl ljummet vatten
- Sesamfrön
-
Gör så här
-
1Blanda mjöl, salt och jäst i en stor skål. Tillsätt vatten, rör i mjölet med en träslev och knåda med händerna till en smidig deg. Täck över degen och låt den jäsa i rumstemperatur i ungefär 18 timmar.
-
2Pudra arbetsytan med generöst med mjöl. Pudra bröddegen med lite mjöl och knåda den två gånger. Vik in den två gånger. Vänd försiktigt degen för att sträcka ut den och forma en spiral. Sätt ihop ändarna. Skvätt lite ljummet vatten på brödspiralen.
-
3Strö över sesamfrön, placera brödet i brödformen och låt det jäsa övertäckt i ungefär 30 minuter.
-
4Värm ugnen till 250 °C. Baka brödet i Le Creusets brödgryta (med locket på) i 35 minuter. Ta sedan av locket och baka i ytterligare 8–10 minuter. Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler.