Påsklamm med örter och pistagenötter

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Påsklamm med örter och pistagenötter
Det ser utsökt ut och ger dig mört, rosa kött med en oemotståndlig skorpa.
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 x trimmad lammkrona från frigående lamm
  • Salt och peppar
  • Skalet från 2 citroner
  • 20 g pistagenötter med skal
  • 3 skalade vitlöksklyftor
  • 30 g basilika
  • 30 g mynta
  • 110 g knaprigt bröd (dagsgammalt ciabattabröd fungerar bra).
  • Olivolja
  • 50 g smör
  • 125 g köpt basilikapesto
  • Gör så här

  • 1
    Se till att lammet är i rumstemperatur och att det klappas torrt med en kökshandduk.
  • 2
    Krydda köttet med salt och peppar.
  • 3
    Värm ugnen till 180°C (160° varmluft).
  • 4
    Blanda citronskal, pistaschnötter, vitlök, örter, bröd och kryddor i en matberedare för att göra crumble.
  • 5
    Hetta upp en stor Le Creuset non-stick stekpanna med lite olivolja. Bryn lammet tills det är gyllene överallt.
  • 6
    Ringla smör över köttet.
  • 7
    Ta ut lammet från pannan och lägg det i en Le Creuset 35 cm långpanna i rostfritt stål.
  • 8
    Gnid in den feta sidan av lammbenet med basilikapeston. Peston kommer att fungera som "lim" för din crumble.
  • 9
    Lägg till en stor del av smulorna på ytan och tryck ner för att se till att de fastnar.
  • 10
    Ringla över olivolja och tillsätt några tärningar smör.
  • 11
    Vill du ha rosa lammkött ska det tillagas i 30-40 minuter.
  • 12
    Alternativt kan du lämna den i ugnen tills den är färdig enligt dina önskemål.
  • 13
    Ta ut lammbenet från ugnen, täck med aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter innan servering.