Påskkakor med choklad

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Påskkakor med choklad
Mjuk och god, extra tjock och fylld med söt choklad!
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 225 g rumstempererat smör
  • 300 g brun farin
  • 360 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 stort ägg från frigående höns
  • 200 g mörk choklad
  • Mini påskägg till dekoration
  • Vaniljglass till servering
  • Gör så här

  • 1
    Vispa smör och socker tills blandningen är krämig.
  • 2
    Tillsätt ägget och vispa tills det är blandat.
  • 3
    Sikta ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till de blöta ingredienserna.
  • 4
    Skär chokladen i små bitar och lägg i blandningen.
  • 5
    Blanda tills en deg bildas.
  • 6
    Smörj Le Creuset påskäggsplåt lätt.
  • 7
    Väg upp 12 degbollar à 50 g vardera och tryck fast dem ordentligt i plåten.
  • 8
    Ugnsbaka i 15-20 minuter.
  • 9
    Låt svalna i burken i 5 minuter.
  • 10
    Ta försiktigt bort dina kakor och dekorera med dina minipåskägg.
  • 11
    Om du vill kan du servera dem varma med vaniljglass, eller så kan de förvaras i en lufttät behållare i upp till fyra dagar.
  • 12
    Förvara resten av degen i plastfolie och frys in i upp till en månad. Tina och forma enligt ovan.