Kyckling Orecchiette Alfredo

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Kyckling Orecchiette Alfredo
Denna krämiga kycklingpasta är en utsökt gryträtt som är tillräckligt enkel för en vardagsmåltid, men också läcker nog för en dejt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Pasta
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 300 g kycklingbröstfilé
  • 2-3 msk olivolja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1-2 tsk färska örter (t.ex. oregano, basilika, timjan, rosmarin, salvia), finhackad
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 liten lök, tärnad
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 5 dl kycklingfond
  • 250 g orecchiettepasta
  • 75 ml grädde
  • 50 g parmesanost, finriven
  • Finrivet skal och saft från 1 citron
  • 1 näve färsk babyspenat
  • 1 näve färsk, hackad basilika till garnering
  • Gör så här

  • 1
    Skär kycklingbrösten på mitten på längden. Smörj dem i en matsked olivolja, paprika, de hackade örterna och smaka av med salt och peppar.
  • 2
    Värm en matsked olivolja i en Le Creuset 20 cm hjärtformad gryta på medelvärme. När det är varmt lägger du till kycklingbröststrimlorna i omgångar i grytan. Stek i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Lägg över de brynta kycklingbröststrimlorna på en tallrik.
  • 3
    Smält sedan smöret i grytan. Fräs tärnad lök och finhackad vitlök i den tills den är genomskinlig. Tillsätt lite kycklingfond till lök-vitlöksblandningen. Häll i resten av buljongen och låt koka upp. Tillsätt orecchietten i grytan och koka under konstant omrörning i 5 minuter tills pastan är något mjukare.
  • 4
    Rör ner grädde, parmesan, citronskal, saft och lite salt och peppar i pastan. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och lägg den direkt ovanpå pastan. Lägg på locket och låt sjuda i 10-15 minuter (enligt anvisningarna på pastapaketet) tills kycklingstrimlorna är genomstekta och pastan al dente.
  • 5
    Lägg tillbaka kycklingen på en tallrik. Rör ner babyspenat i pastan. Lägg tillbaka kycklingbröstfilén på pastan och servera den i grytan garnerad med färsk basilika.