Chili con carne

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Chili con carne
Chili con carne är en välsmakande, kryddad maträtt. Det här uppdaterade receptet är lätt att tillaga och samtidigt får du massor av smak.
HUVUDINGREDIENSER
  • Nötkött
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 1 kg oxfärs
  • 3 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 kanelstång
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk hackade semitorkade tomater i olja
  • 1 burk röda bönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 200 g skuren savojkål
  • Gör så här

  • 1
    Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök och vitlök tills de blir mjuka. Tillsätt chiliflakes, spiskummin, fänkålsfrön och den hela kanelstången.
  • 2
    Bryn färsen lite i taget. När all färs är brynt tillsätts krossade tomater och hackade semitorkade tomater. Lägg på ett lock på grytan och koka upp.  Sänk till svag värme och småkoka i en timme.
  • 3
    Häll av vätskan från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Vänd ned bönorna i grytan och låt dem koka med de sista 10 minuterna. Vänd ned skuren savojkål i grytan precis före serveringen.