En söt överraskning till din alla hjärtans dag-middag – superenkel, men otroligt god.
HUVUDINGREDIENSER
- Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
Bas:
- 100 g digestivekex
- 30–35 g smör, smält
Hallonmassa:
- 100 g frysta hallon
- 50 g socker
- 1 citron, endast saft
Cheesecake-fyllning:
- 450 g rumstempererad fet färskost
- 385 g kondenserad mjölk
- Saft och skal från 1 citron
-
Gör så här
-
1För att göra botten, lägg digestivekexen i en matberedare och mixa dem till fina smulor eller krossa dem i en påse med en kavel.
-
2Blanda smulorna med det smälta smöret tills de är jämnt täckta, och fördela sedan blandningen mellan de fyra Le Creuset-minigrytorna. Tryck ner ordentligt för att skapa en jämn botten. Ställ dem i kylskåpet så att de svalnar medan du förbereder fyllningen.
-
3För hallonmassan, lägg de frysta hallonen, sockret och citronsaften i en liten kastrull. Värm försiktigt tills hallonen och sockret har löst sig och låt sjuda i 3 till 5 minuter, eller tills det har tjocknat något. Blanda och sila blandningen genom en fin sil för att ta bort fröna, och låt sedan svalna.
-
4Förbered cheesecakefyllningen genom att vispa färskosten i en stor bunke tills den blir slät och krämig. Tillsätt kondenserad mjölk gradvis och blanda tills den är helt inarbetad i blandningen. Vispa i citronsaft och rivet citronskal tills blandningen blir silkeslen och tjockare. Fördela fyllningen mellan varje minigryta och jämna till ytan på fyllningen.
-
5Lägg den avsvalnade hallonsåsen i en spritspåse och klipp ett litet hål i spetsen. Forma små hjärtan i ett cirkulärt mönster runt ytterkanten av varje cheesecake. Använd en sticka för att genomborra varje hjärta och skapa en hjärtgirland av hallonmassa.
-
6Täck över dem och låt dem stå i minst 4 till 6 timmar, helst över natten, tills de stelnat.