Cheesecake med citron och hallon

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Cheesecake med citron och hallon
En söt överraskning till din alla hjärtans dag-middag – superenkel, men otroligt god.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjölkprodukter
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Bas:
  • 100 g digestivekex
  • 30–35 g smör, smält
Hallonmassa:
  • 100 g frysta hallon
  • 50 g socker
  • 1 citron, endast saft
Cheesecake-fyllning:
  • 450 g rumstempererad fet färskost
  • 385 g kondenserad mjölk
  • Saft och skal från 1 citron
  • Gör så här

  • 1
    För att göra botten, lägg digestivekexen i en matberedare och mixa dem till fina smulor eller krossa dem i en påse med en kavel.
  • 2
    Blanda smulorna med det smälta smöret tills de är jämnt täckta, och fördela sedan blandningen mellan de fyra Le Creuset-minigrytorna. Tryck ner ordentligt för att skapa en jämn botten. Ställ dem i kylskåpet så att de svalnar medan du förbereder fyllningen.
  • 3
    För hallonmassan, lägg de frysta hallonen, sockret och citronsaften i en liten kastrull. Värm försiktigt tills hallonen och sockret har löst sig och låt sjuda i 3 till 5 minuter, eller tills det har tjocknat något. Blanda och sila blandningen genom en fin sil för att ta bort fröna, och låt sedan svalna.
  • 4
    Förbered cheesecakefyllningen genom att vispa färskosten i en stor bunke tills den blir slät och krämig. Tillsätt kondenserad mjölk gradvis och blanda tills den är helt inarbetad i blandningen. Vispa i citronsaft och rivet citronskal tills blandningen blir silkeslen och tjockare. Fördela fyllningen mellan varje minigryta och jämna till ytan på fyllningen.
  • 5
    Lägg den avsvalnade hallonsåsen i en spritspåse och klipp ett litet hål i spetsen. Forma små hjärtan i ett cirkulärt mönster runt ytterkanten av varje cheesecake. Använd en sticka för att genomborra varje hjärta och skapa en hjärtgirland av hallonmassa.
  • 6
    Täck över dem och låt dem stå i minst 4 till 6 timmar, helst över natten, tills de stelnat.