Kanelsnäckor

SVÅRIGHETSGRAD
Avancerad Avancerad
TILLAGNING
Över 2 timmar Över 2 timmar
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Kanelsnäckor
Enkelt och utsökt recept på smarriga kanelsnäckor gjorda i en muffinsform. När kanelsnäckorna bakas i en muffinsform flyter de inte ut och blir därmed saftigare.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 50 g socker
  • 600 g vetemjöl
  • 50 g mjukt smör
Fyllning:
  • 100 g mjukt smör
  • 2 tsk mald kanel
  • 100 g socker
Till pensling och dekoration:
  • 1 ägg
  • 2-3 msk pärlsocker
Glasyr och dekoration:
  • 100 g florsocker
  • 1-2 msk kokande vatten
  • Frystorkade hallon eller jordgubbar
  • Gör så här

  • 1
    Värm mjölken i en gryta tills den är ljummen. Smula ned jästen i en skål och strö över saltet. Häll den ljumna mjölken i skålen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker och blanda. Knåda i mjölet litet i taget och tillsätt smöret. Knåda tills degen är blank och smidig. Låt degen jäsa i skålen till dubbel storlek i rumstemperatur eller lite varmare övertäckt med en ren handduk.
  • 2
    Strö lite mjöl på bänken, stjälp upp degen ur skålen och knåda den. Kavla ut den till en ca 30 x 40 cm stor fyrkant.
  • 3
    Blanda ihop smör, kanel och socker till fyllningen. Bred ut fyllningen över degen men lämna en ca 2 cm bred kant hela vägen runt. Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 20 stycken ca 2 cm breda skivor. Lägg bullarna i muffinsformen.
  • 4
    Sätt ugnen på 225° C.
  • 5
    Låt bullarna jäsa i 15-20 minuter. Vispa upp ägget, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda dem i 12-15 minuter. Låt dem svalna i formen på galler.
  • 6
    Rör ihop florsocker och kokande vatten till en tjock glasyr. Dekorera bullarna med glasyr och strö över frystorkade hallon eller jordgubbar.
 
Tips
När kanelbullarna bakas i en muffinsform flyter de inte ut och blir därmed saftigare.
 
 
Le Creuset