Vit brownie med kaffe

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Vit brownie med kaffe
Giv nyt liv til støbejernspanden og prøv en hvid brownie med pistacienødder.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 100 g smör och lite till pannan
  • 275 g socker
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 2 msk kokande vatten
  • 2 ägg
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g osaltad pistaschmandel
  • 200 g vit choklad
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 170° C.
  • 2
    Smält smör och socker i en gryta.
  • 3
    Lös upp kaffet i det kokande vattnet och häll det i grytan. Blanda ordentligt.
  • 4
    Ta av grytan från värmen när smöret har smält och vispa ned äggen ett i taget.
  • 5
    Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ned det i grytan till en smet.
  • 6
    Grovhacka nötter och choklad och blanda ned i smeten.
  • 7
    Häll smeten i en smord gjutjärnspanna med gjutjärnshandtag (26 cm).
  • 8
    Grädda kakan i 25-30 minuter.
  • 9
    Låt kakan svalna i pannan på galler innan du skär upp den.