Smulpaj med bär och nötter

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Smulpaj med bär och nötter
Servera en smulpaj tillagad i gjutjärnspanna till dina gäster – t.ex. med bär eller rabarber.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g kallt smör
  • 200 g socker
  • 125 g mjöl
  • 125 g havregryn
  • 60 g riven marsipan
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandel
  • 1 påse frysta jordgubbar
  • 1 påse frysta hallon
  • 1 påse frysta, blandade bär
  • Gör så här

  • 1
    Sätt ugnen på 175 °C, vanlig ugn.
  • 2
    Skär smöret i tärningar och finfördela dem i socker och mjöl och blanda sedan i havregryn och vaniljpulver.
  • 3
    Låt smuldegen stå i kylen i 30 minuter.
  • 4
    Hacka under tiden hasselnötter och mandel och riv marsipanen grovt.
  • 5
    Fördela först ca 1/3 av smuldegen i stekpannan och lägg sedan på bären. Lägg marsipan, hälften av nötterna och resterande smuldeg på bären och lägg till sist resten av nötterna på toppen.
  • 6
    Ställ in stekpannan i ugnen i ca 45 minuter tills smuldegen har fått en gyllenbrun och spröd yta.