Kaka med marsipan och bär

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
TILLAGNING
Under 2 timmar Under 2 timmar
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Kaka med marsipan och bär
Denna marsipankaka med bär är riktigt utsökt och svampig och riktigt lätt att göra. Servera kakan ljummen med crème fraiche blandad med vanilj.
HUVUDINGREDIENSER
  • Frukt
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 250 g mjukt smör
  • 250 g socker
  • 4 ägg
  • 75 g riven marsipan
  • 200 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g färska bär efter smak – här används blåbär, men det går även bra med hallon eller björnbär
  • 25 g skållad och skalad, hackad mandel
Dessutom:
  • 2 ½ dl lätt crème fraiche 15 %
  • ½ tsk vaniljpulver eller fröna från ½ vaniljstång
  • Gör så här

  • 1
    Lägg smör och socker i en skål och vispa ordentligt tills det blir vitt och pösigt.
  • 2
    Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda ned den rivna marsipanen i smeten.
  • 3
    Blanda bakpulver med mjöl och vänd försiktigt ned blandningen i smeten.
  • 4
    Smörj en bakform eller en fin ugnsfast form, här används en ugnsfast form på ca 32 x 22 cm.
  • 5
    Häll smeten i formen och fördela bären över smeten. Strö över den hackade mandeln.
  • 6
    Grädda kakan i 170° i ca 50–60 minuter tills den är genomgräddad. Prova att sticka i kakan med en gaffel – den får inte vara kladdig när du tar upp den.
  • 7
    Servera kakan ljummen med crème fraiche blandad med vanilj.