French toast med kanel och säsongens bär

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
FÖRBEREDELSETID
Under 30 minuter Under 30 minuter
TILLAGNING
Under 30 minuter Under 30 minuter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
French toast med kanel och säsongens bär
Kanel tillför en touch av värme till denna läckra frukost. Serveras med säsongens blandade bär.
HUVUDINGREDIENSER
  • Bröd och gryn
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 6 ägg från frigående höns
  • 100 ml mjölk
  • 5 ml vaniljextrakt
  • 1 nypa salt
  • 2 g kanel
  • 1 ciabattabröd
  • 50 g smör
  • Olivolja
  • Honung eller lönnsirap, till servering
  • Creme fraiche, till servering
  • Blandade bär till serveringen
  • Gör så här

  • 1
    Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt vaniljextrakt, salt och kanel och häll i en platt form.
  • 2
    Skär ciabattabrödet i medeltjocka skivor. Doppa brödet i äggblandningen och låt dra i en eller två minuter. Vänd den sedan och låt den stå på andra sidan i ytterligare en minut.
  • 3
    Värm en Le Creuset 28 cm Signature Sauté Pan på medelhög värme och smält 1 tesked smör med en skvätt olivolja. När smöret börjar skumma, lägg i några brödskivor och stek tills det är gyllene och karamelliserat. Vänd sedan på den och upprepa på andra sidan.
  • 4
    Upprepa med de återstående brödbitarna. Servera genast med en stor sked creme fraiche, lite honung och färska bär.