Krispig müsli i panna

SVÅRIGHETSGRAD
Lättlagat Lättlagat
TILLAGNING
Under en timme Under en timme
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Krispig müsli i panna
Skapa din egen müsli som ett utsökt mellanmål eller till frukost. Det enkla receptet kan justeras efter dina preferenser och serveras med yoghurt, färska bär eller frukt.
HUVUDINGREDIENSER
  • Nötter och kärnor
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

  • 150 g osaltad nötblandning (cashewnötter, hasselnötter, valnötter, mandel)
  • 30 g havregryn
  • 30 g kokosflingor
  • 30 g solrosfrön
  • 30 g chiafrön
  • 1 matsked linfrö
  • 30 g kokosolja
  • 1 matsked honung
  • ½ tesked malen vanilj
  • ½ tesked kanel
  • 1 tesked salt
Valfritt
  • 30 g sultanrussin eller finhackad torkad frukt
  • Färska bär, yoghurt och agavesirap till servering
Till servering
  • Färska bär, yoghurt och agavesirap
  • Gör så här

  • 1
    Grovhacka nötblandningen. Värm upp en non-stick-panna och rosta nötblandningen, havregryn, kokosflingor, solrosfrön, chiafrön och linfrön på medelvärme i ca 10 minuter under omrörning. Tillsätt vanilj, kanel och kokosolja och tillaga i ytterligare 2–3 minuter.
  • 2
    Sprid ut müslin på en bänk eller plåt täckt med bakplåtspapper och låt svalna i ca 20 minuter. Salta lätt och blanda i sultanrussin eller torkad frukt (valfritt). Den rostade müslin kommer att hålla i ungefär tre veckor i en lufttät burk.
  • 3
    Beräkna ca 75 g färska bär per portion (t.ex. jordgubbar, hallon, blåbär och vinbär), skölj dem om det behövs och dela större bär. Söta 100–150 g yoghurt med ½ matsked agavesirap och häll upp den i en Le Creuset-frukostskål och lägg upp bären samt 50 g knaprig müsli. Servera direkt.