Focaccia med blommönster

SVÅRIGHETSGRAD
Medelsvår Medelsvår
FÖRBEREDELSETID
Under 2 timmar Under 2 timmar
TILLAGNING
Under 1 timme Under 1 timme
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Focaccia med blommönster
Skapa en fantastisk mittpunkt på bordet med det här vackra brödet som pryds av ett livfullt blommönster av rödlök, röd paprika och purjolök, vilket ger både en visuell attraktion och en explosion av färska smaker. Den här dekorativa och läckra focaccian är perfekt för alla tillfällen och kommer att imponera på dina gäster och förhöja din bakrepertoar.
HUVUDINGREDIENSER
  • Mjöl
TILL DETTA RECEPT ÄLSKAR VI ATT ANVÄNDA
Ingredienser
Gör så här

Ingredienser

Till focaccian:
  • 400 g mjöl med låg glutenhalt
  • 10 g fint salt
  • 8 g snabbjäst
  • 360 ml varmt vatten
  • Olivolja
Till blommönstret:
  • Rödlök
  • Röd paprika, tunt skivad diagonalt
  • 1 purjolök, skuren i fina skivor
  • Gör så här

  • 1
    För att göra focaccia, lägg det varma vattnet och jästen i en stor skål och vispa så att jästen löses upp. Tillsätt mjölet, följt av saltet. Använd en spatel för att blanda ihop tills en deg bildas. Täck den med en kökshandduk och ställ skålen på en varm plats i köket i 20 minuter.
  • 2
    Blöt handen och forma degen till en skål. Ta degen med handen, klappa den och vik den runt sig själv. Upprepa åtgärden tills det bildas små bubblor och degen ser smidigare ut, ca. 2-3 minuter. Ringla rejält med olivolja och täck igen för att vila ytterligare 20 minuter.
  • 3
    Förvärm ugnen till 230 °C
  • 4
    Efter 20 minuter tippar du degen på arbetsytan och viker den några gånger. Smörj Le Creuset 26 cm buffégryta med olivolja och häll i degen. Bred ut degen med händerna så att den täcker hela botten av grytan. Ringla över mer olivolja.
  • 5
    Använd de beredda grönsakerna för att forma blommönster på degytan och jäs dem utan lock i ytterligare 20 minuter. Använd purjolök till blomstjälkarna, lökskivor och paprikaskivor till blommorna. Du bör se små bubblor på ytan av degen. Använd fingertopparna för att göra gropar på degens yta och krydda den med Maldon-salt. Låt den vila några minuter och servera den varm.