
Förhöj din frukost eller brunch med den här läckra rätten. Varje portion innehåller ett perfekt bakat ägg som ligger i en krispig, gyllene skål av filodeg, vilket skapar en vacker kontrast av texturer. En elegant men enkel rätt som garanterat kommer att imponera på dina gäster och bli en favorit vid ditt bord.
HUVUDINGREDIENSER
- Ägg
Ingredienser
Gör så här
Ingredienser
- 250 g ark tinad filodeg
- 100 ml olivolja
- 12 skivor bacon
- Färsk basilika till garnering
- 6 ägg från frigående höns
- Salt och peppar
-
Gör så här
-
1Förvärm ugnen till 180 °C
-
2Lägg ett lager på en ren yta och pensla ytan med olivolja. Lägg ytterligare ett degark ovanpå och upprepa tills alla ark är använda.
-
3Skär den i 6 rutor. Klä varje Le Creuset Minigryta med en fyrkant filodeg. Tryck ut filodegen i minigrytan med botten av ett glas.
-
4Placera minigrytorna på en bakplåt. Knäck ett ägg i varje gryta. Krydda med salt och svartpeppar. Grädda i 20 minuter eller lite längre om du vill ha ditt ägg genombakat.
-
5Stek baconet knaprigt. Servera äggen med färska örter, fetaost, soltorkade tomater, sparris eller stekt svamp.